Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pisonero: Imenovanje nove Vlade je korak naprijed

“Pozdravljamo posvećenost nove Vlade reformskoj agendi EU i radujemo se saradnji sa crnogorskom vladom i parlamentom na reformama i prioritetima vezanim za EU, u interesu svih građana”, navela je Pisonero Hernandez

Imenovanje nove Vlade u Crnoj Gori predstavlja pozitivan korak naprijed, nakon izbora u avgustu i konstituisanja novog parlamenta, sapoštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez za TVCG.

“Pozdravljamo posvećenost nove Vlade reformskoj agendi EU i radujemo se saradnji sa crnogorskom vladom i parlamentom na reformama i prioritetima vezanim za EU, u interesu svih građana”, navela je Pisonero Hernandez.

U Briselu konstatuju i da je Crna Gora dobro napredovala u procesu pristupanja EU, ali da je potrebno preduzeti dalje korake.

“Mjeseci koji su pred nama moraju se iskoristiti za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, gdje je sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila u vladavini prava, poglavlja 23 i 24”, navodi Pisonero.

Iz Komisije kažu da Izvještaj o Crnoj Gori za 2020. godinu daje koristan nacrt o tome kako ubrzati pristupni put Crne Gore ka EU.

“Evropska unija je u potpunosti posvećena nastavku podrške procesu pristupanja Crne Gore EU, kao i ekonomskom oporavku nakon krize COVID-19, kao i kroz sprovođenje Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan, kako bi podstakla ekonomski oporavak i ubrzala rast “, zaključuju u Evropskoj komisiji.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve