Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pima: Hajdučija odlazeće budvanske vlasti

Na kraju, kako dodaje odbornica DPS, još jednom je prekršen Krivični zakon

Pravna je hajdučija kad na sjednici gdje se razmatra inicijativa o razrješenju predsjednika Skupštine, šef kabineta predsjednika opštine sa govornice vrijeđa i omalovažava odbornike, a da pritom nema pravo da govori na toj sjednici! Zamislite kad bi na sjednici državnog Parlamenta, đe se, recimo, raspravlja o povjerenju Vladi i premijeru, izašao premijerov šef kabineta da drži slovo poslanicima i da ih vrijeđa, uz amin predsjednika Skupštine, poručila je odbornica DPS u Budvi Dragana Pima.

foto printscreen

“No, nije šef kabineta odlazećeg predsjednika opštine jedino lice, koje je uzelo učešće u raspravi, a da na to nije imalo pravo. Odbornicima je sa skupštinske govornice pridike držao i glavni menadžer Opštine Budva, Milo Božović, kojem je predsjedavajući takođe dozvolio da govori. Dakle, nije govorio samo ko nije htio. Da ne govorim o tome, da je na početku sjednice, Skupštinom predsjedavalo  neovlašćeno lice, umjesto najstariji odbornik”, navela je Pima.

Na kraju, kako dodaje, još jednom je prekršen Krivični zakon.

“Ne možete odborniku uskratiti pravo glasa, jer je to flagrantno kršenje Ustava. I tako redom, u nedogled bismo mogli da nabrajamo, sva kršenja Zakona, Statuta i Poslovnika. Dakle, riječ je o kontinuitetu umišljajnog kršenja Zakona, Statuta, Poslovnika i svih drugih procedura, od strane predsjedavajućeg. Prema tome, sve što je prethodnih dana režirala odlazeća vlast u Budvi, mora biti predmet pažnje nadležnih organa, zaključno sa sinoćnjim očiglednim pomaganjem u vršenju udruženog krivičnog djela, falsifikovanja skupštinskih dokumenata”, istakla je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve