Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Picula sa Vuksanovićem: Podrška Hrvatima u Crnoj Gori i evropskoj perspektivi zemlje

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore Adrijan Vuksanović danas se u Briselu sastao s izvjestiocem Europskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom. Picula je, kako navode iz HGI, dao punu podršku Hrvatima u Crnoj Gori

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore Adrijan Vuksanović danas se u Briselu sastao s izvjestiocem Europskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom. Picula je, kako navode iz HGI, dao punu podršku Hrvatima u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz HGI, razgovaralo se o aktuelnim temama od društvenog i političkog značaja za crnogorske prilike, kao i o položaju i statusu hrvatske nacionalne manjine.

Picula je iskazao snažnu podršku evropskoj perspektivi Crne Gore i ohrabrio sve činioce koji ulažu napore na evropskom putu naše države.

U razgovoru je, dodaju, istaknut značaj hrvatske nacionalne zajednice u integracionom procesu, ali i potrebi očuvanja posebnosti i kulture manje brojnih naroda.

“Zajednički je konstatovano da je Crnoj Gori prirodno mjesto u Evropskoj uniji i da je od šireg interesa njeno punopravno članstvo”, naveli su iz HGI.

Tonino Picula je dao punu podršku Hrvatima u Crnoj Gori i nastojanjima da na političkom polju ostvare sve ono što je važno za njihov opstanak.

Vuksanović je informisao sagovornika o aktuelnostima među hrvatskom zajednicom u Crnoj Gori, kao i o problemima s kojima se suočavaju.

Vuksanović je zahvalio Piculi na podršci i iskazao uvjerenje da će i Crna Gora, kao i njene manjine znati u vremenu pred nama, na najbolji način odgovoriti na sve izazove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.09.2022-18:11 18:11

…Đe nemamo sam “2” Vuksanovica na čelo države ,bilo bi sve kako treba…
redovno slušan na “Anteni M”—Javna diskusija
sjajan tip —đe bi bili da je on mjesto “dritange “…