Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Picula: Putin će odgovarati u Hagu kao i Milošević

Naglasio je i da je Hrvatska na pravoj strani istorije

Hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu i izvjestilac za Crnu Goru Tonino Picula istakao je kako je ruski predsjednik Vladimir Putin potcijenio odlučnost i sposobnost Ukrajinaca da brane svoju zemlju, a precijenio svoju snagu, kao diktator koji pokušava da opravda nasilje koje sprovodi.

“Putin, kao i bivši srpski predsjednik Milošević, moraće da odgovara pred Međunarodnim krivičnim sudom”, poručio je Picula tokom skupa podrške Ukrajini u Zagrebu.

Naglasio je i da je Hrvatska na pravoj strani istorije.

“Ako međunarodna zajednica želi da zaustavi rat mora biti jedinstvena u podršci Ukrajini. Sankcijama se mora onemogućiti nastavak rata”, poručio je Picula.

Skup podrške i solidarnosti s ukrajinskim narodom održan je u subotu na glavnom zagrebačkom trgu, uz prisustvo više stotina građana, u organizaciji Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) i Zajednice Ukrajinaca Grada Zagreba, javio je N1.

Ukrajinski ambasador u Hrvatskoj Vasil Kirilič kroz suze je zahvalio na podršci Zagrepčana, kao i hrvatskoj Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću.

Podsjetio je na sliku Edvarda Manka „Krik“ i njenu simboliku u izloženosti ruskoj agresiji na njegovu zemlju i narod, uništavanju gradova i mjesta, škola i bolnica, kao i terorističkog napada na najveću nuklearnu elektranu u Evropi.

“To je genocid i za to će zločinci morati da izađu pred Međunarodni sud”, poručio je Kirilič.

Pozvao je NATO da zatvori nebo iznad Ukrajine i spasi hiljade života njegovih sunarodnika, rekavši kako bi trebalo djelovati već danas, kako sjutra ne bi bilo prekasno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
05.03.2022-20:22 20:22

Ovi njegovi pijuni – Milosevicevi Demokrate cetnicki -BECIC-ALBIN- bi ih trebalo upozoriti da ne sire Fasizam-nacionalizam i prijetnje da ce silom blokirati cijelu CG !!!