Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Petrović: Vujović održala i Bratić istorijski čas kao deklarisana antifašistkinja

''Nastavnice Vujović, neka Vam bude čast što Vas ministarka Bratić vidi kao ''grešnu'' u promociji antifašizma i sa Vama nastavlja ''tihu'' ali permanentnu torturu nad neistomišljenicima/ama zloupotrebljavajući položaj moći kao resorne ministarke''

Građanska i mirovna aktivistkinja Aida Petrović, je uputila pismo nastavnici istorije Sanji Vujović povodom najave Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da će tražiti da se pokrene disciplinski postupak protiv nje jer je djecu cetinjske OŠ “Lovćenski partizanski odred” vodila na proslavu 9. maja Dana pobjede nad fašizmom u Podgorici, naglasivši da je nastavnica i ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić održala istorijski čas kao deklarisana antifašistkinja.

Pismo prenosimo integralno:

“Poštovana nastavnice Sanja Vujović,

Ne poznajem Vas lično, ali to ne umanjuje moju potrebu da Vam javno uputim podršku i zahvalim na hrabrosti, ljudskoj i nastavničkoj, da u vrijeme zastrašivanja, prijetnji, progona i pokušaja fašizacije crnogorskog društva, slijedite antifašističke vrijednosti i u tom duhu vaspitavate mlade ljude.

Čitava antifašistička , dostojanstvena, Crna Gora koja baštini civilizacijske vrijednosti što antifašizam svakako jeste, je bez sumnje uz Vas nastavnice Vujović. Vjerujem da Vam nesebičnu podršku pruža i kolektiv skupa sa direktorom Osnovne Škole “Lovćenski partizanski odred” na Cetinju jer drugačije ne bi valjalo.

To što Vam gospođa ministarka Bratić “maše” i prijeti kaznama ne čudi, jer je to još jedan u nizu njenih izrečenih ili napisanih dokaza njenog retrogradnog i nazadnog shvatanja koncepta civilizaciskih vrijednosti antifašizma i njegovih tekovina. U nedostatku argumentacije koja bi Vas stvarno i pravno diskreditovala ministarka Bratić pribjegava niskim i jadnim metodama sa mjesta ministarke prosvjete nauke, kulture i sporta koje sprovodi, ne bi li Vas zastrašila i prevaspitala po svojim kriterijumima.

Nastavnice Vujović, neka Vam bude čast što Vas ministarka Bratić vidi kao “grešnu” u promociji antifašizma i sa Vama nastavlja “tihu” ali permanentnu torturu nad neistomišljenicima/ama zloupotrebljavajući položaj moći kao resorne ministarke.

I upravo to je zabrinjavajuće da ministarka vidi povod za kaznu u Vašem promovisanju antifašizma, a ne smatra neprimjernim i diskriminišućim dijeliti đecu na osnovu izjašnjavanja kojim jezikom zbore i na taj način doprinositi produbljivanju podjela!

No ipak svako pokazuje sebe u najboljem svijetlu shodno onome što jeste, razumije i promoviše. Vi ste nastavnice Vujović održali istorijski čas kao deklarisana antifašistkinja i to ne samo đeci, već i ministrici prosvjete čija izjava “žena četnik” ostaje da opominje, podsjeća i priča njenu priču koja u Crnoj Gori neće naći utemeljenje.

Smrt fašizmu nastavnice Vujović !”, navodi se u pismu Petrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
...xxx
14.05.2021-21:27 21:27

Aida, svaka Vam čast. Osvijetliste obraz nevladinom sektoru, jer većina njih drži skute kleronacionalistima. Na žalost. Ali, upamtićemo i to.