Dok se turistička sezona uveliko zahuktava, nemiri na budvanskoj političkoj sceni ne jenjavaju. Očekivani raskol u vladajućoj koaliciji u Budvi sve je dublji i rezultira opstrukcijom rada lokalnog parlamenta, koji je postao talac nesloge među teško pomirljivim koalicionim partnerima, tvrdi odbornica Socijaldemokrata Milica Petričević.

Milica Petričević
“Pitanja koja odavno čekaju da budu razmatrana od gorućeg su značaja za grad, ali očito ne i za pojedine činioce aktuelne vlasti. Umjesto da se bave razvojem Budve po mjeri građana, oni se u maniru djece iz vrtića prepucavaju, dure i međusobno optužuju. Unaprijed režirana predstava ili politička neukost i neozbiljnost? Reklo bi se – od svega pomalo”, poručuje ona.

Kako je istakla, politikantski pokušaj Demokrata na posljednjoj sjednici skupštine da sebe predstave „spasiocem“ zelenih površina Budve, a sve one koji su glasali protiv njihovog prijedloga „građevinskim lobijem“, providan je i ne može proći.

“Da je stvarna namjera Demokrata bila da njihov prijedlog bude prihvaćen, potrudili bi se da ga pravno, zakonski i proceduralno uokvire”, tvrdi Petričević.

Prema njenim riječima,  Socijaldemokrate Budve, kao opoziciona partija u lokalnom parlamentu, ozbiljno i odgovorno pristupaju svim aktuelnim pitanjima.

“Shodno tome, nijesmo spremni da damo svoj glas za bilo kakvu odluku koja nema zakonsko utemeljenje. To ne znači da se ne zalažemo za očuvanje zelenih površina Budve, naprotiv. To pitanje držimo za veoma značajno i smatramo da se postojeće zelene površine grada moraju sačuvati i izuzeti od gradnje. Spremni smo da podržimo sve zakonski i proceduralno ispravne akte, koji će definisati to pitanje”, kazala je ona.

U ime partije tvrdi da u cirkusu i performansima aktuelne budvanske vlasti nisu ni do sad učestvovali, a neće ni ubuduće.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve