Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pešić: Politički fijasko Demokrata već na startu

Sudeći po prvim nastupima, izgleda će “najtragikomičnija skupina” na predstojećim izborima biti ipak Demokrate, saopštio je danas predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore

Sudeći po prvim nastupima, izgleda će “najtragikomičnija skupina” na predstojećim izborima biti ipak Demokrate, saopštio je danas predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore Nikola Pešić.

Nikola Pešić

“Kampanja praktično nije ni počela, a već se samozvani “spoj mladosti i iskustva” narodski rečeno, tako isprosipao. I Bečić, i Lekić, sve sa “nezavisnom” novinarkom Ćirovičkom… Iskreno, svi zajedno djeluju nekako otužno. Kako i ne bi kad stariji odlično znaju da na mlade “crvene kravate” mogu prenijeti samo iskustvo iz poraza i prelijetanja iz partije u partiju. Po nepisanom pravilu – iz gubitničke u gubitničku”, saopštio je Pešić.

Kako dodaje, žalosno je slušati da čelnici partije koja sebe promoviše kao evropsku, u većinskoj Crnoj Gori, u svojim političkim oponentima vidi sve same neprijatelje.

“Istina, mogu podijeliti i iskustvo iz gubljenja na vlasti na lokalnom nivou, i to u najrazvijenijim opštinama, u kojima su ih prozvali “partija za zbrinjavanje rodbine”. Iz tog iskustva je vjerovatno i po prvi put uvođenje zvanja “neprijatelj” u crnogorsku političku leksiku za političke protivnike. Šta bi s njihovim sloganom “pobjede a ne podjele”, na koji su izgleda zaboravili zauzeti pričom o svom “planu od sedam tačaka”, koji opozicija vjerovatno nije shvatila, pa ga je odbila. I tako tumaraju neshvaćeni ni od većine u Crnoj Gori koja čini vlast, niti od kolega iz opozicije”, smatra predsjednik Savjeta mladih DPS-a.

Ako se po jutru dan poznaje, tzv ”druga Amfilohijeva postava”, dodaje, odlučno je krenula u još jednu izgubljenu izbornu bitku.

“Ali za one koji uđu u parlament ostaje mogućnost da još četiri godine ne rade ništa, a da primaju plati. Zbilja, i to iskustvo mogu prenijeti svom podmlatku”, zaključio je Pešić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve