Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Pešić: Mladi iz zemalja Zapadnog Balkana vide svijetlu budućnost ovog regiona jedino kao dio Evropske unije

Pored održavanja sjednice Predsjedništva, rukovodstvo IUSY-a se sastalo i sa državnim ministrom u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke, Nilsom Anenom kao i sa Konstantinom Woinofom iz Progresivne alijanse

Predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore i potpredsjednik IUSY-a Nikola Pešić, učestvovao je u radu sjednice Predsjedništva IUSY-a, od 24. do 27. oktobra u Berlinu.

Nikola Pešić

Na sjednici su razmatrana razna pitanja i problemi koji su aktuelni u svijetu: protesti u Hong Kongu, Čileu, Ekvadoru, trenutna situacija u Evropskoj uniji, Bregzit, problemi u Siriji, jačanje desnice u svijetu, kao i trenutna politička situacija na Balkanu.
Takođe donijeta je i odluka da se trideset četvrti IUSY Kongres, održi u Panami naredne godine, u periodu od 23. do 26. aprila.

Pored održavanja sjednice Predsjedništva, rukovodstvo IUSY-a se sastalo i sa državnim ministrom u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke, Nilsom Anenom kao i sa Konstantinom Woinofom iz Progresivne alijanse.

“Jedna od tema sjednice je bila i odlaganje datuma za početak pregovora Evropske unije sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Iz perspektive mladih, ova odluka ne pogađa samo mlade ove dvije zemlje nego i sve mlade ljude iz zemalja Zapadnog Balkana. Siguran sam da će proces integracija zemalja Zapadnog Balkana biti na vrhu prioriteta Evropske unije, i da nećemo biti prepušteni nekim drugim spoljnim uticajima. Mladi iz zemalja Zapadnog Balkana vide svijetlu budućnost ovog regiona jedino kao dio Evropske unije”- istakao je Pešić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve