Od kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju novog koronavirusa, početkom marta ove godine, ne samo da se svakodnevni život svakog od nas na planeti promijenio već su i svi standardni politički procesi potpuno usmjereni ka borbi za život svakog pojedinca i očuvanja javnog zdravlja. Širom svijeta veliki događaji, sastanci pa i izborni procesi su otkazani, poručuje predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Nikola Pešić.

Nikola Pešić

Kako kaže, sve ovo govori da sada svi imamo samo jedan izazov i samo jedan zadatak – da pobijedimo ovu pošast koja nas je sve zadesila, bez obzira na kom dijelu planete živimo, koje smo vjere, nacionalnosti, da li smo bogati ili siromašni – sada smo svi u zajedničkoj borbi za zdravlje svih nas.

“Kada je u pitanju Demokratska partija socijalista svi naši kapaciteti u ovom trenutku su usmjereni na suzbijanje širenja koronavirusa i pomoći našim građanima. Kao što smo svjedoci, država Crna Gora je pokazala visok stepen odgovornosti u ovom za našu državu najtežem trenutku od Drugog svjetskog rata”, ističe Pešić.

Uputio je i apel svim političkim subjektima, nevladinim organizacijama,  građanima.

” Sada zaboravimo na sve podjele, razlike i lične ambicije koje su u redovnim prilikama prisutne, i da svi zajedno svu našu snagu, energiju i resurse usmjerimo ka očuvanju zdravlja naših građana i građanki”, poručio je Pešić.

Takođe, dodaje, moramo da iskažemo zahvalnost svim zdravstvenim radnicima, ali i onima koji svakodnevno rizikuju svoj život i živote svojih porodica kako bi pomogli drugima i smanjili posljedice ovog teškog zla koje nas je zadesilo.

“Budimo solidarni, odgovorni prema sebi, prema svojim najbližima ali i onima oko nas kojima je pomoć potrebna.Crnogorski narod je hrabar, jak, odvažan i odgovoran, i siguran sam da ćemo uz poštovanje svih mjera koje nam je struka propisala i iz ovoga zajedno izaći kao pobjednici, sa najmanje moguće posljedica”, zaključio je Pešić.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments