Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

PES: Ne čudi nekontrolisana nervoza u redovima DPS-a

Poručuju da uzaludni pokušaji destrukcije političkog krila mafije neće spriječiti Crnu Goru, kao kredibilnu NATO saveznicu, naročito nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a, da postane prva sljedeća članica Evropske unije

O razmjerama sprege pojedinih funkcionera bivše vlasti, a sadašnje opozicije, sa nekadašnjim vrhom sudskih, tužilačkih i policijskih organa, koja se zasnivala na grubim zloupotrebama radi opstanka na vlasti, svjedoče i skandalozne prepiske potpredsjednice „reformisanog” DPS-a Aleksandre Vuković Kuč i bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, saopšteno je danas iz Pokreta Evropa sad PES.

“Ove prepiske, pored Skaj sadržaja, najbolje objašnjavaju zašto ni aktuelni funkcioneri DPS-a ne mogu i ne smiju da se distanciraju od kriminalnih struktura i lica osumnjičenih za razne oblike kriminala i korupcije. Ne samo da nisu sposobni da se distanciraju, već su primorani da pišu peticije i traže puštanje na slobodu osumnjičenih lica, ne bi li ih na taj način ohrabrili da ćute o uslugama koje su vršili za nekadašnju vlast”, kažu u PES-u.

Otud, tvrde, i ne čudi nekontrolisana nervoza u redovima DPS-a, te podgrijavanje i recikliranje prevaziđenih tema.

“Dok se ubrzava dinamika borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, i dok parlamentarna većina demonstrira političku vitalnost i jedinstvo, „reformisani” DPS panično i bezuspješno pokušava da nametne narativ o ugroženosti naše države i njenog evropskog puta. Sve sa namjerom da se skrene pažnja sa Skaj prepiski, ničije kuće, prvog miliona, Medenice, Katnića, Zvicera, Lazovića i mnogih drugih imena i afera, koje će u budućnosti biti izvedene na čistac”, kažu u PES-u.

Poručuju da uzaludni pokušaji destrukcije političkog krila mafije neće spriječiti Crnu Goru, kao kredibilnu NATO saveznicu, naročito nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a, da postane prva sljedeća članica Evropske unije.

“To će ubrzo potvrditi i mjeseci pred nama, a patriotizam će se, umjesto istrošenih i destruktivnih narativa, mjeriti unaprjeđenjem životnog standarda i vladavine prava”, zaključuju u PES-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Franka
06.07.2024-16:26 16:26

Napad je najbolja odbrana. Prilićno bijedno .
A to ako kad i uopste CG upadne u EU to nece biti iz zasluge no iz nužde njiove. a onda kuku lele sto nas snadje.