Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

PES: Milatović i DPS najviše žale za uređivačkom politikom RTCG-a iz vremena Radojke Rutović

''Iako se u izvještaju EU prije manje od mjesec dana navodi da RTCG proizvodi politički uravnotežen sadržaj, to nije spriječilo sinhronizovanu akciju Jakova Milatovića i DPS, koji imaju najveću primjedbu na izvještaj RTCG-a sa osnivačke sjednice Gradskog odbora PES-a u Podgorici''

Očigledno je da Jakov Milatović i Demokratska partija socijalista (DPS) najviše žale za uređivačkom politikom RTCG-a iz vremena Radojke Rutović, poručuju iz Pokreta Evropa sad (PES) u reagovanju na navode prdsjednika Crne Gore.

“Iako se u izvještaju EU prije manje od mjesec dana navodi da RTCG proizvodi politički uravnotežen sadržaj, to nije spriječilo sinhronizovanu akciju Jakova Milatovića i DPS, koji imaju najveću primjedbu na izvještaj RTCG-a sa osnivačke sjednice Gradskog odbora PES-a u Podgorici. Očigledno da Milatović i DPS najviše žale za uređivačkom politikom RTCG-a iz vremena Radojke Rutović”, navedeno je u reagovanju PES-a.

Politički pritisak na Javni servis koji, prema njihovim riječima, predsjednik države “vrši za interes tajkunskih medija” sigurno će se, kažu, naći u izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija koje se bave slobodom medija.

“Nije nam iznenađenje reakcija DPS-a, koliko dojučerašnjeg funkcionera PES-a, koji je postao predsjednik države, a nakon toga više puta pokazao upornost da se obračunava sa onima koji su ga glasali za poziciju koju sada obavlja”, dodaju iz PES.

Podržavamo, kažu, princip sadašnjeg predsjednika Milatovića da se afirmiše transparentnost.

“Žalimo što taj princip nije primijenio kada je sa pozicije predsjednika raspisao “javni oglas” za savjetnike na koji se prijavilo više stotina kandidata, a potom ipak odlučio da odustane od transparentnosti i iskoristi diskreciono pravo. Sada je jasnije zašto su jedino poslanici DPS-a i njima bliskim poslanicima imali sluha na sugestije predsjednika da nepotpisani zakoni nisu ustavni. Ukoliko su Milatović i DPS u pravu, očekujemo da reaguje Ustavni sud. No, jasno je da od toga nema ništa i da je po srijedi samo zajednički pokušaj da se PES diskredituje”, zaključuju iz PES.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve