Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Perović: U Kotoru je na djelu klasična korupcija i pravno nasilje

Ona tvrdi da kao pravnik i političar, u potpunosti podržava javno saopšteni stav predstavnika liste SNP, odnosno njihova tri odbornika u SO Kotor, podvlačeći da je njihov predlog najbrži i najučinkovitiji za prevazilaženje, a u krajnjem i za rješenje krize kotorske vlasti

Predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović tvrdi da je u Kotoru na djelu klasična korupcija, pravno nasilje i hajdučija.

Ona je kazala da joj je od nekoliko političkih subjekata u toku dana dostavljeno više zahtjeva različite sadržine, ali sa istim ciljem da sazove sjednicu SO Kotor, odnosno u roku kraćem od 10 dana. Neki zahtjevi su isprocesuirani preko građanskog biroa, a neki putem medija.

“Svi oni podjednako zaslužuju moju pažnju i odgovor. Naravno, da ću sve podnijete zahtjeve sa dužnom pažnjom razmotriti i da ću u odnosu na iste postupiti u skladu sa zakonom i poslovnikom, a o čemu će podnosioci, kao i javnost, biti blagovremeno i adekvatno obaviješteni. To bi bio moj profesionalni odgovor, a sada kao političar dajem kratku opservaciju na najsvježija dešavanja. U pitanju je klasična politička korupcija i to treba da znaju glavni akteri, kao i kotorska i crnogorska javnost. Naprosto, treba da se zna da je u Kotoru volšebno došlo do prekompozicije vlasti, mimo izborne volje kotorskih glasača. Konkretno, ugašeni DPS , zahvaljujući političkoj kombinatorici, korupcionaškom putanjom u toku našeg dosadašnjeg mandata, ničim zasluženo ponovo uzima vlast u Kotoru. Ovo zato, jer se na anti DPS predizbornoj kampanji formirala dosadašnja vlast, od koje sada neki konstituenti vrlo otvoreno i očigledno uspostavljaju hibridnu vlast sa DPS-om, pravnim nasiljem i hajdučijom?!”, kaže Perović.

Ona tvrdi da kao pravnik i političar, u potpunosti podržava javno saopšteni stav predstavnika liste SNP, odnosno njihova tri odbornika u SO Kotor, podvlačeći da je njihov predlog najbrži i najučinkovitiji za prevazilaženje, a u krajnjem i za rješenje krize kotorske vlasti.

“Ovo tim prije, jer sam u svojstvu tužene SO Kotor, u svom odgovoru na tužbu zatražila da Upravni sud CG odluči po hitnom postupku, a što je u skladu sa čl. 63, stav 9 Zakona o lokalnoj samoupravi. U suprotnom, svako drugo postupanje i eventualno donošenje bilo kakve druge odluke, bez prethodno donijete odluke institucionalno nadležnog Upravnog suda CG, bilo bi jasno piramidalno bezakonje”, zaključila je ona.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve