Perović: U Kotoru je na djelu klasična korupcija i pravno nasilje

Ona tvrdi da kao pravnik i političar, u potpunosti podržava javno saopšteni stav predstavnika liste SNP, odnosno njihova tri odbornika u SO Kotor, podvlačeći da je njihov predlog najbrži i najučinkovitiji za prevazilaženje, a u krajnjem i za rješenje krize kotorske vlasti

Predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović tvrdi da je u Kotoru na djelu klasična korupcija, pravno nasilje i hajdučija.

Ona je kazala da joj je od nekoliko političkih subjekata u toku dana dostavljeno više zahtjeva različite sadržine, ali sa istim ciljem da sazove sjednicu SO Kotor, odnosno u roku kraćem od 10 dana. Neki zahtjevi su isprocesuirani preko građanskog biroa, a neki putem medija.

“Svi oni podjednako zaslužuju moju pažnju i odgovor. Naravno, da ću sve podnijete zahtjeve sa dužnom pažnjom razmotriti i da ću u odnosu na iste postupiti u skladu sa zakonom i poslovnikom, a o čemu će podnosioci, kao i javnost, biti blagovremeno i adekvatno obaviješteni. To bi bio moj profesionalni odgovor, a sada kao političar dajem kratku opservaciju na najsvježija dešavanja. U pitanju je klasična politička korupcija i to treba da znaju glavni akteri, kao i kotorska i crnogorska javnost. Naprosto, treba da se zna da je u Kotoru volšebno došlo do prekompozicije vlasti, mimo izborne volje kotorskih glasača. Konkretno, ugašeni DPS , zahvaljujući političkoj kombinatorici, korupcionaškom putanjom u toku našeg dosadašnjeg mandata, ničim zasluženo ponovo uzima vlast u Kotoru. Ovo zato, jer se na anti DPS predizbornoj kampanji formirala dosadašnja vlast, od koje sada neki konstituenti vrlo otvoreno i očigledno uspostavljaju hibridnu vlast sa DPS-om, pravnim nasiljem i hajdučijom?!”, kaže Perović.

Ona tvrdi da kao pravnik i političar, u potpunosti podržava javno saopšteni stav predstavnika liste SNP, odnosno njihova tri odbornika u SO Kotor, podvlačeći da je njihov predlog najbrži i najučinkovitiji za prevazilaženje, a u krajnjem i za rješenje krize kotorske vlasti.

“Ovo tim prije, jer sam u svojstvu tužene SO Kotor, u svom odgovoru na tužbu zatražila da Upravni sud CG odluči po hitnom postupku, a što je u skladu sa čl. 63, stav 9 Zakona o lokalnoj samoupravi. U suprotnom, svako drugo postupanje i eventualno donošenje bilo kakve druge odluke, bez prethodno donijete odluke institucionalno nadležnog Upravnog suda CG, bilo bi jasno piramidalno bezakonje”, zaključila je ona.

Komentari

avatar