Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Perović: Predstojeći izbori prilika da vratimo Crnu Goru sa zalutalog na evropski put

''Ono što nam treba jeste poboljšanje standarda naših građanki i građana i to ne u formatu nerealnih predizbornih obećanja već smanjenjem stope inflacije, uvođenjem besplatnih vrtića i izgradnjom stanova za mlade parove i podstanare, kao i poboljšanjem narušenog zdravstvenog sistema''

Socijaldemokratska partija Crne Gore na političkoj sceni prisutna je više od trideset godina. Snažnim zalaganjem za očuvanje građanskog mira u turbulentnim vremenima, isticanjem važnosti održavanja multikonfesionalne supstance Crne Gore kroz borbu za prava nacionalnih i vjerskih manjina proganjanih od aktuelnih režima, zalaganjem za izgradnju građanske, moderne, pravne države koja stoji ravnopravno sa najrazvijenim zemljama zapadne demokratije, samo su neke od ključnih poluga i prepoznatih simbola na kojima počiva današnji SDP, saopštio je Jovo Perović, kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću”.

Kako je kazao, u danima kada proslavljamo više od trećine vijeka postojanja SDP u Crnoj Gori, jasnije je nego ikad da su izbori koji nam predstoje prilika da vratimo Crnu Goru sa zalutalog na evropski put, put na kojem svi imamo jednaka prava, na kojem građanke i građani neće biti kvalifikovani sa nacionalnim ili vjerskim predznakom. To je Crna Gora za koju se decenijama zalaže SDP!

“Ono što nam treba jeste poboljšanje standarda naših građanki i građana i to ne u formatu nerealnih predizbornih obećanja već smanjenjem stope inflacije, uvođenjem besplatnih vrtića i izgradnjom stanova za mlade parove i podstanare, kao i poboljšanjem narušenog zdravstvenog sistema. U danima kada naši učenici masovno padaju na ispitima eksterne mature, vrijeme je da se temeljno preispita i reformiše prosvjetno-obrazovni sistem”, istakao je Perović.

Takođe dodaje, svjedoci smo da nas mediji i društvene mreže svakodnevno pozivaju da donacijom participiramo u liječenju oboljele djece, da o nefunkcionalnosti zdravstvenog sistema svjedoče ogromne liste čekanje na pregled, da Sindikat izabranih ljekara danas štrajkuje zbog odsustva sluha resornog ministarstva za probleme primarne zdravstvene zaštite, da plaćamo najskuplje ljekove u regionu, a da istovremeno nelegitimna Vlada izdvaja ogromna sredstva za vjerske škole.

“Zato, izbor je jasan – broj 12 za uređenu, naprednu i modernu Crnu Goru”, zaključio je Perović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve