Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Perović: “Ne plašimo se ni da vojsku izvedu na ulice”

On tvrdi da SPC i njene jedinice duguju za porez “ni manje niti više nego druga pravna lica u Crnoj Gori duguju ili ne duguju državi”

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kazao je da predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića niko ne pita je li Crna Gora srpska država.

Gojko Perović

“Ne plašimo se ni da vojsku izvedu na ulice. Izveli su pola Crne Gore na ulice, i vojnici će biti naši najbolji šetači”, naveo je Perović gostujući u emisiji Pečat na Radio televiziji Republike Srpske (RTRS).

Kazao je da je značajna podrška koju dobijaju iz Srbije i Republike Srpske.

“Naravno, nije poželjna u nekom zaštitničkom smislu, jer takvi tonovi nam ne pomažu zbog vlasti koja jedva čeka takve momente. Vlast u Crnoj Gori ne želi da imenuje litije pravim imenom, a to je skup građana Crne Gore koji su nezadovoljni donesenim zakonom. Baš zato smo u nezgodonoj poziciji da svaka prejaka podrška iz Srbije i Republike Srpske, Đukanovićevoj vlasti dobro dođe za zamjenu teza”, kazao je Perović.

On tvrdi da SPC i njene jedinice duguju za porez “ni manje niti više nego druga pravna lica u Crnoj Gori duguju ili ne duguju državi”.

“Veoma nekorektno je od vlasti izvlačiti u ovom trentku tako nešto. Znam da je iznos koji se pominje u javnosti nebulozan. Poreska uprava Crne Gore treba da bude u službi svih njenih građana, a ne dnevne politike”, istakao je Perović.

Govoreći posjećenosti litija on tvrdi da su najveći politički skupovi u Crnoj Gori privlačili su između 10.000 i 20.000 građana, a da danas Podgorici na najmanje posjećenoj litiji ima 35.000 stanovnika.

“Ako tome dodate litije u Baru, Nikšiću, Budvim Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu…dolazite do narealnih brojki za Crnu Goru”, poručio je Perović.

Na konstataciju da Đukanović često poručuje da Crna Gora nije srpska država, Perović je rekao “Ko njega pita je li Crna Gora srpska! Na posljednjem popisu imate trećinu građana koji su se izjasnila da su Srbi, polovinu koja piše srpskim jezikom, i još polovinu koja njeguje na neki način i čuva vezu sa srpskim identitetom. On kao predsjednik trebalo bi u najmanju ruku da ćuti o tome”.

IzvorRTRS

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve