Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Perović nakon povratka iz Brisela: Ne odustajemo od protesta

Perović je za Dan kazao da su se susreli sa predstavnicima različitih struktura narazličitim nivoima, čije identitete ne može otkriti, gdje su naišli na razumijevanje i da će u Briselu za njihovu borbu imati dugoročnu podršku

Delegacija Pokreta Odupri se 97.000, na čelu sa Džemalom Perovićem, se po povratku iz Brisela vratila još uvjerenija da protesti ostaju kao najznačajniji vid borbe, iako ne i jedini.

Perović je za Dan kazao da su se susreli sa predstavnicima različitih struktura narazličitim nivoima, čije identitete ne može otkriti, gdje su naišli na razumijevanje i da će u Briselu za njihovu borbu imati dugoročnu podršku.

“Nivo informisanosti o situaciji u Crnoj Gori je od sagovornika do sagovornika bio različit. Imam utisak da su neki od njih znali pravu situaciju i bolje od nas, ali je bilo i onih koji nijesu znali za razmjere korupcije, nekontrolisane moći i monopola nekoliko familija, koje su opet pod punom kontrolom i dominacijom porodice Đukanović. Iako je, po svemu što se dešava od afere „Marović” do afere „Koverat” (i zadnja sa insajderom oko utaje poreza njihovih sinova), i ta kontrola i dominacija je pred pucanjem i totalnim razotkrivanjem. To se u Briselu ubuduće i očekuje od nas, da Pokret „Odupri se” bude sponau slobodnoj komunikaciji i razmjeni informacija između građana i EU, a ne kao dosad da samo korumpirani predsjednik komunicira sa EU. Povezaćemo i umrežiti sve snage u Crnoj Gori kojima ova korumpirana vlast postaje nepodnošljiva”, kazao je Perović.

Kako je naveo, ponudili su im konkretnu podršku oko načina borbe, strategije i aktivnosti.

“Nakon izbora za Evropski parlament obećani su nam pozivi i susreti na mnogo višim nivoima. Sporazum o budućnosti je ocijenjen kao dobra osnova za prave demokratske reforme u Crnoj Gori i za oslobađanje od korumpiranogrežima”, kazao je Perović.

U Pokretu su uvjereni da će se nesuglasice (koje vode porijeklo prije započinjanja masovnih protesta) prevazići.

“Upravo će protesti i dalje aktivnosti Odbora, proširivanjem i proaktivnim djelovanjem, opet privoljeti opoziciju da bolje sagledaju volju građana na protestima i želje za korjenitim promjenama. Imanentno je svakoj normalnoj opoziciji da sagleda prioritete, a nema danasu Crnoj Gori većeg prioriteta nego stvaranja us lova za smjenu korumpiranog režima, na prvim slobodnim i poštenim izborima. A ispunjenje ciljeva iz Sporazuma je jedina garancija da će se to i desiti”,  decidan je Perović.

Prema njegovim riječima, protesti ostaju najznačajniji vid borbe, ali ne i jedini.

“Ne razmišljamo o radikalizaciji, ali smo uvjereni da će režim ulaziti iz greške u grešku i da će u jednom trenutku pribjeći radikalizaciji i to će im biti poslednja greška pred slomom. Biće to kap koja će preliti čašu. O tome su nam govorili i naši sagovornici”,  zaključio je Perović.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve