Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Perović: Ministarka Bratić svojim nastupima nastavlja da zasmijava crnogorsku javnost

Prema njegovim riječima, nastojanjima da se degradira crnogorski nacionalni i kulturni identitet, kroz poplavu nacionalizma u svim sferama društva a posebno obrazovanja, kulture i sporta ''je jedino čemu su ministarka i njeni saradnici posvećeni''

Medijsko predstavljanje uspjeha četiri ministarstva ministarske Bratić, okružene religijskom ikonografijom nemoguće je ne komentarisati, kazao je član predsjedništva Opštinskog odbora SDP Nikšić, Radovan Perović.

“Iritantnim glasom i brzim čitanjem već pripremljenog teksta sa monitora iza kamere, a koji su joj saradnici pripremili, nije ni samu sebe mogla da razumije”, naveo je Perović.

No, kako ističe, nije teško bilo shvatiti poruku.

“Ništa značajno nije urađeno, ništa sa čime se može pred crnogorskim građanima i građankama pohvaliti. U stvari ono što je brzinski pročitala, jer se nikako ne može reći da je saopštila, ima nekog značaja, ali za ovu godinu morali su nešto i uraditi da prikriju onaj svoj stvarni naum, i ono što sprovode. A znamo mi dobro da to nikada neće ni biti predmet njenog informisanja javnosti”, rekao je Perović.

Prema njegovim riječima, ministarka je imenovala vd direktore po spiskovima podjele među koalicionim partnerima.

“Dominantno ne po stručnosti, nego po doprinosu u ostvarivanju ciljeva koje je naumila da sprovede sa ministarstvima koja su joj dodijeljena. Ta četiri ministarstva su Crna Gora. Svako kome se dozvoli, a njoj se dozvolilo, da rovari po obrazovanju i kulturi, po crnogorskom sportu i nauci, taj može, a ona i hoće da briše sjećanje mladih i naroda na divnu zemlju njenu istoriju od Duklje i Zete do 21. maja 2006. godine”, kazao je Perović.

Uvođenjem i promovisanjem kadrova koji su bliski svjetonazorima njenim, i njenih mentora, naglašava, na široka vrata se klerikalizuju obrazovanje i kultura, a od sekularnog ustrojstva države ostaće samo istorijske činjenice, a očekivati je da će i one biti brisane u budućim udžbenicima istroije.

“Na jedan perfidan način, sklanjaju se neistomišljenici, a zadržavaju oni koji su mešetarili i u prethodnim sistemima pa se sada dodvoravaju rovareći i rušeći Crnu Goru jače nego novi, posvećeni i njoj odani. Znamo mi takve, ponovo će oni da se presvlače kada se Crna Gori vrati sebi, probudi iz ovog dremeža”, kazao je član predsjedništva SDP Nikšića.

Prema njegovim riječima, nastojanjima da se degradira crnogorski nacionalni i kulturni identitet, kroz poplavu nacionalizma u svim sferama društva a posebno obrazovanja, kulture i sporta “je jedino čemu su ministarka i njeni saradnici posvećeni”.

“Kriti se od javnosti, izbjegavati suočavanja u Parlamentu i na skupštinskim Odborima više su nego potvrda da se nešto radi ispod žita. Srećom Crna Gora se počela buditi nakon košmara kleroeksperata i sluga tuđih centara moći. Vaš eksperiment je propao ali štetu koju ste nanijeli u prethodnom periodu crnogorskim institucijama građani Vam neće zaboraviti”, zaključio je Perović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve