Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Performans SD-a ispred Vlade: Stop vještačkoj promjeni demografske i nacionalne strukture stanovništva

Aktivisti Omladine Socijaldemokrata Glavnog grada danas su, ispred zgrade Vlade Crne Gore, održali performans povodom odluke Vlade o izmjenama kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, kojom se, kako smatraju, vrši vještačka promjena demografske i nacionalne strukture stanovništva

Aktivisti Omladine Socijaldemokrata Glavnog grada danas su, ispred zgrade Vlade Crne Gore, održali performans povodom odluke Vlade o izmjenama kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, kojom se, kako smatraju, vrši vještačka promjena demografske i nacionalne strukture stanovništva.

Njima su se podršku dali i predsjednik Odbora SD-a Glavnog grada Marko Rakočević i funkcioneri tog odbora.

Oni su nosili transparente na kojima je pisalo: „Stop vještačkoj promjeni demografske i nacionalne strukture stanovništva“, „Lakše do državljanstva, nego do termina kod ljekara specijaliste“, „Zaustavimo etnički i izborni inženjering koji odlazeća Vlada pokušava da sprovede“ i „Akcija! Dobijte Vaše državljanstvo povoljno! Traje do izbora nove Vlade!“.

Predsjednik Omladine Socijaldemokrata Crne Gore, Nikola Zirojević, rekao je da su se mladi okupili kako bi saopštili jasan stav partije da neće dozvoliti etnički, nacionalni i birački inženjering koji odlazeća Vlada Zdravka Krivokapića pokušava da sprovede.

“Radi se o odluci koja je donijeta tajno i organizovani, u vremenu kada je u Skupštini proticala rasprava o izglasavanju nepovjerenja Vladi. Smatramo da je ovo pokušaj premijera Krivokapića i njegova dva ministra Spajića i Milatovića da obezbijede glasove za partiju koju su najavili da će formirati. Sve ovo je urađeno bez znanja resornog ministra unutrašnjih poslova“, rekao je on.

Zirojević je istakao da, po riječima ministra, promjenom uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, državljanstvo može dobiti oko 11.000 ljudi, dok neki analitičari tvrde da ta brojka iznosi čak 60.000.

“Imajući u vidu da je prvog dana od stupanja na snagu ove Odluke u proceduru predato čak 60 zahtjeva za prijem u crnogorsko državljanstvo, vjerovatnije je da su analitičari u pravu, a da broj koji je ministar saopštio nije bio konačan”, navodi Zirojević

On je istakao da će Socijaldemokrate, dok se i koliko se budu pitale, učiniti sve da zaštite državne interese Crne Gore i interese građanki i građana.

“To svakako podrazumijeva i stavljanje van snage ove Odluke“, zaključio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve