Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pejović: Vučićeva predizborna sezona neistina o Crnoj Gori

Opsesivno bavljenje Crnom Gorom i njenim predsjednikom najbolji je pokazatelj vrijednosnih razlika i shvatanja elementarne političke i državničke odgovornosti

Iako je poznato da se u Srbiji vodi brutalna izborna kampanja, to nije razlog da se u te brutalnosti kroz izmišljotine i laži, uvlači predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, iako smo navikli da to u kontinuitetu čini predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i to skoro uvijek posredstvom televizijske emisije koja je zajedno sa nizom drugih sa Happy TV, zabranjena u Crnoj Gori usljed kontinuiranog omalovažavanja crnogorskog naroda, ocijenila je poslanica DPS Daliborka Pejović.

Ostatak izjave prenosimo u cjelosti

Udruženi dvojac, Vučić – Marić, u jučerašnjoj “spontanoj” predizbornoj predstavi, iznio je notorne neistine koje demantuju i fakti i činjenice i to:

– Prvo, nije istina da je predsjednik Đukanović nakon smjene predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića izjavio da je „propala velikosrpska agresija na Crnu Goru“, niti se oglašavao povodom te smjene, već je u to vrijeme bio u Atini u zvaničnoj posjeti Grčkoj.

– Drugo, nikad se predsjednik Đukanović nije miješao u politička i državna pitanja u Srbiji, koliko i kako je to radio predsjednik Srbije sa njemu naklonjenim medijima u Srbiji pred i uoči svih lokalnih izbora u Crnoj Gori i što su građanke i građani Crne Gore mogli svjedočiti tokom posebno lokalnih izbora u Nikšiću uz poznatu paradigmu “Bitke za Nikšić”, sa ekrana TV Happy. O logistici koja je tada i nakon toga stigla ne treba trošiti riječi.

– Treće, neistina je da je predsjednik Đukanović bilo kada rekao da su „Srbi maligni narod“, tu kvalifikaciju nikada nije izgovorio, niti on niti bilo ko u DPS-u, i to bi trebalo da zna dobro obaviješteni predsjednik Srbije.

I na kraju, vjerujemo da je predsjedniku Vučiću lako reći da nema alternativu, ima jednu zemlju i jedan narod kojem pripada“, i baš zbog toga nadamo se da će inspiraciju tražiti u temama i problemima koje isključivo interesuju građane Srbije.

Opsesivno bavljenje Crnom Gorom i njenim predsjednikom najbolji je pokazatelj vrijednosnih razlika i shvatanja elementarne političke i državničke odgovornosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
08.02.2022-16:35 16:35

Staro je pravilo” Da čovjek uvijek želi ono što nema,” tako i ovaj nesrećnik priželjkuje da ima HARIZMU, PETLjU ,a o STASU i da nepričamo.Nemože se to ni steć ni kupiti,to DAJE BOG po zaslugama.