Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pejović: Ne smijemo opet dovesti u pitanje obraz države

Cijeli ovaj postupak, kako je kazala, dobio je dva epiloga, jedan vezan za odluke i postupanja Komisije za žalbe Vlade Crne Gore i drugi sudski epilog, odluka Upravnog suda gdje se on proglašava nenadležnim, upravo iz razloga jer rješenja i odluke donešene ovim povodom sadrže neadekvatnu pravnu pouku

Poslanica DPS- Daliborka Pejović, tokom današnje sjednice pitala je ministra odbrane Raška Konjevića šta će se desiti i šta će se raditi kada je u pitanju postupak odabira kadeta za školovanje u inostranstvu, budući da se stekao utisak da to može dovesti do ugrožavanja međunarodne saradnje, te da se radi o potpuno nekredibilnom postupku.

Cijeli ovaj postupak, kako je kazala, dobio je dva epiloga, jedan vezan za odluke i postupanja Komisije za žalbe Vlade Crne Gore i drugi sudski epilog, odluka Upravnog suda gdje se on proglašava nenadležnim, upravo iz razloga jer rješenja i odluke donešene ovim povodom sadrže neadekvatnu pravnu pouku.

“Začuđujeće je lako prevazilaženje preko pojma diskriminacije. Ne smijemo dozvoliti da se ona podrazumijeva u bilo kojem slučaju, na bilo kojem mjestu pogotovo kada su u pitanju postupanja i odluke državnih institucija”, kazala je ona.

Ona je naglasila da ovo više nije pitanje ni nezakonitosti, ni nedostatka političke volje, ili diskriminacije.

“Ne mogu da vjerujem da postoji osoba ili da je postojala u Vladi Crne Gore koja traži diplomatskom misijom od Grčke treće mjesto za jednog kadeta, dobija ga, što znači finansiranje kao poklon, i vi opet osobu koja je barem bila na trećem mjestu i koja je trebalo da bude školovana tamo ne šaljete”, saopštila je ona.

Na kraju Pejović je izrazila nadu da će ministar sa svojim timom zaista se potrudiit da ispravi sve manjkavosti, jer kako je navela, u pitanju je dilema da li su donijete adekvatne procesne, zakonske i svake druge mogućnosti da se ovakve stvari više ne ponavljaju.

“Mislim da se u oblasti saradnje kada je ova sektorska politika u pitanju, ne smijemo brukati i ne smijemo učiniti diplomatski i drugi odnos nekredibilnim, jer ako bi se ponovila ista greška u nekoj narednoj proceduri ili putu, smatram da bi se doveo u pitanje obraz cijele države, posebno Ministarstva odbrane i naravno još uvijek se desilo povrjeđivanje osnovnih ljudskih prava, pogotovo mladim ljudima koji na početku karijere treba da dobijaju potpuno demotivirajuće odgovore od strane državnih organa – smatram apsolutno nedopustivim”, zaključila je poslanica Daliborka Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve