Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pejović DPS-u Mojkovac: Oni koji su najviše uništili naše šume, navodno su zabrinuti za njih

''OO DPS-a Mojkovac oglasio se saopštenjem nakon moje posjete područnoj jedinici Uprave za šume u tom gradu, navodno zabrinut za javni interes u oblasti šumarstva, navodno zabrinut oko pošumljavanja sadnica u Mojkovcu, novih šumskih puteva, zabrinut zbog navodne zloupotrebe državnih resursa i nezakonitog uticaja na izbornu volju građana''

Nakon navoda DPS-a kako uoči lokalnih izbora u Mojkovcu direktor Uprave za šume po uzoru na svog lidera Milačića, morališe i dijeli lekcije o pravu i pravičnosti, dok mimo zvaničnih sastanaka otvoreno pokušava da zloupotrijebi državne resurse i nezakonito utiče na izbornu volju građana, oglasio se i sam Pejović.

“Opštinski odbor DPS-a Mojkovac oglasio se saopštenjem nakon moje posjete područnoj jedinici Uprave za šume u tom gradu, navodno zabrinut za javni interes u oblasti šumarstva, navodno zabrinut oko pošumljavanja sadnica u Mojkovcu, novih šumskih puteva, zabrinut zbog navodne zloupotrebe državnih resursa i nezakonitog uticaja na izbornu volju građana”, saopštio je v.d. Uprave za šime Srđan Pejović.

Kako je istakao, za šumarstvo u Crnoj Gori “navodno je zabrinuta partija koja tri decenije, kako u Mojkovcu, tako u cijeloj Crnoj Gori, uništava naše najveće blago – naše šume, koje su dominantno koristili za bogaćenje njima bliskih privilegovanih firmi, kao i čelnih ljudi u šumarskom sektoru, na svim nivoima”.

“Pitaju koliko je pošumljeno sadnica u ovoj godini u Mojkovcu. To pita partija, DPS, koja je 30 godina vršila vlast, a lično sam, nedavno, nakon urađene analize, objelodanio podatak da je u prethodnih 20 godina za pošumljavanje u Crnoj Gori izdvojeno više od 11,6 miliona eura, a da je danas pošumljena površina manja nego prije dvije decenije. Bolje bi bilo da DPS, pa i njihov lider Milo Đukanović lično, odgovore na pitanje – koja je njima bliska firma godinama dobijala tendere u oblasti pošumljavanja i kako se zapravo pošumljavalo?
Pitaju, potom, koliko je izgrađeno održavano ili rekonstruisano novih šumskih puteva. To pita partija, DPS, koja je 30 godina vršila vlast, tolerišući brutalno neispunjavanje koncesionih ugovora, prema kojima su koncesionari bili dužni da se upravo bave i izgradnjom, održavanjem i rekonstrukcijom šumskih puteva. Od planiranih 322 km tvrdog šumskog puta, u Crnoj Gori ostvareno je svega 86 km. To su rezultati vladavine DPS-a”, kazao je on.

Kako je dodao, pitaju, iz DPS-a, koje su podsticajne mjere za privatne vlasnike šuma.

“To pita partija, DPS, koja je privatne vlasnike šuma dominantno tretirala ne kao građane, već kao potencijalne glasače DPS-a, pa ih je na svakom koraku ucjenjivala – vi nama glas, mi vama drvo”, kazao je direktor Uprave za šume.

Nedavno je, naveo je Peejović, “u moju kancelariju došao čovjek koji nekoliko godina, zbog svoje političke nepodobnosti, čeka odobrenje da iskoriti svoju privatnu šumu, u skladu sa Zakonom”.

“Što se mene lično tiče: na poziciji direktora Uprave za šume nalazim se nepunih dva mjeseca. To što vi, iz DPS-a, od mene, naravno neiskreno i propagandistički tražite, nemoguće je uraditi za mnogo duži period iz prostog razloga što ste upravo vi korumpirali i do temelja razgradili šumarski sektor, koristeći ga za nezajažljivo bogaćenje, na štetu građana i sitnih drvoprerađivača”, dodao je on.

Kako je kazao, njegova misija je da se skupa sa svim povezanim institucijama izbori protiv tog pogubnog, diskriminatornog, eksploatatorskog pristupa šumama i da izgradi pravedan, svima dostupan i na tržištu zasnovan šumarski sektor.

“Na kraju, iz DPS-a spočitavaju kako sam navodno bio u izbornoj kampanji u Mojkovcu. Da li to znači da su u ovom trenutku izbori i u Kolašinu, jer sam istog dana posjetio i područnu jedinicu u tom gradu, što iz DPS-a odlično znaju, ali prećutkuju, u želji da politizuju ono što nema nikakve veze sa politikom, već samo sa mojim profesionalnim obavezama”, zaključio je Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve