Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pejović: Demokrate započele i okončale važne komunalne i infrastrukturne projekte

Demokrate su za vrijeme predhodnog mandata uspjele da započnu i okončaju niz važnih komunalnih i infrastrukturnih projekata, kazao jekandidat za odbornika sa izborne liste "Dragan Krapović – Budva je naša nacija - Demokrate – Demokratska Crna Gora" Ivan Pejović.

Demokrate su za vrijeme predhodnog mandata uspjele da započnu i okončaju niz važnih komunalnih i infrastrukturnih projekata, kazao jekandidat za odbornika sa izborne liste “Dragan Krapović – Budva je naša nacija – Demokrate – Demokratska Crna Gora” Ivan Pejović.

Pejović: Demokrate započele i okončale važne komunalne i infrastrukturne projekte

“Prije svega ističem obnovu sportskog terena u „Adok“ naselju. Takođe, završen je tender za izgradnju hidrostanice „Lazi“ i okončanje tog značajnog posla će riješiti probleme snabdjevanja vodom u ljetnjim mjesecima, posebno na višim kotama u Podkošljunu i Lazima. Nakon nekoliko decenija asfaltirana je ulica od Vile „Park“ do stare distribucije. Možda i najvažniji projekat jeste izgradnja ulice od zaobilaznice do naselja Adok, što je predviđeno planskim dokumentom, a u cilju okončanja i započetka izvođenja radova konačno su rješeni imovinsko-pravni sporovi i eksproprisane su nepokretnosti na kojima će se izvoditi nova ulica, koja će u krajnjem rasteretiti paralelne ulice u centru grada”, kazao je on.

Kako je naveo, ostaje još puno posla na ovim lokalitetima i to su, kako je naveo, naselja sa najgušćom naseljenošću na teritoriji Opštine Budva, što, kako navodi, iz godine u godinu stvara sve veće opterećenje po komunalnu i putnu infrastrukturu.

“Prioritet mog djelovanja kao odbornika biće konačno rješavanje najvećeg problema u Podkošljunu i Lazima – parking. U tom cilju ću insistirati da se pronađu lokacije na kojima je moguće sagraditi javnu garažu ili bar nova parkirališta. Postojeće parkiralište u blizini Nove Osnovne škole treba urediti, prekriti asfaltom i obilježiti po uzoru na mnoga koja su uređena u predhodnom mandatu. Takođe, kako bi se zaštitili pješaci, od glavnog kružnog toka pa dužinom cijele zaobilaznice, ali i uz sporene ulice u Lazima je neophodno postavljanje zaštitinih stubića, adekvatne saobraćajne signalizacije, putokaza, kao i usporivača brzine. Rasvjeta je problem u određenim djelovima naselja, te je neophodno zamjeniti dotrajalu rasvjetu, a tamo gdje je uopšte nema konačno je postaviti. U neposrednoj blizini Vile „Park“ na zaobilaznici se mora regulisati parkiranje na postojećem stajalištu, tako da se uklone nepropisno parkirana vozila, a da se omogući zaustavljanje vozila gradskog prevoza, što je veliki problem na toj lokaciji.

Konačno, insistiraću da se sve moguće javne površine u naseljima Podkošljun i Lazi koja su u vlasništvu Opštine, urede i da se naprave mali parkovi i igrališta, namjenjena za odmor i relaksaciju, kao i boravak građana”, kazao je on.

Nije lako, dalje je naveo, sve ono što je godinama zapušteno i zanemarivano odjednom obnoviti i urediti, ali će to, tvrdi, biti njegov cilj u narednom mandatu.

“Sav kapacitet i znanje kojim raspolažemo moramo usmjeriti zajednički ka stvaranju preduslova koji će omogućiti žiteljima Podkošljuna i Laza rasterećeniji i jednostavniji svakodnevni život. Na kraju, svaki pojedinac, misleći prvenstveno na interes zajednice a ne isključivo na svoj lični, omogućava bolje sutra cijelokupnoj lokalnoj zajednici. To je kvalitet Demokrata i to je osnovni razlog zbog kog pozivam sve moje prijatelje, komšije, sugrađane da 30.08 izađu u što većem broju i podrže lokalnu i državnu izbornu listu Demokrata”, rekao je Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve