Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pećanin: Stanivukoviću ni prvi ni posljednji ispad

Ovom skandaloznom, nekulturnom i izjavom koja, prema riječima sarajevskog advokata Senada Pećanina, izlazi iz svih normi pristojnog ponašanja jednog običnog građanina, a kamoli čovjeka koji predstavlja jedan grad u Bosni i Hercegovini

Nakon što mu je nedavno ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković ponovo je posjetio Crnu Goru i izazvao je burne reakcije građana i političara izjavom kojom je negirao postojanje crnogorske nacije. Reakcije nijesu izostale ni iz regiona.

Ovom skandaloznom, nekulturnom i izjavom koja, prema riječima sarajevskog advokata Senada Pećanina, izlazi iz svih normi pristojnog ponašanja jednog običnog građanina, a kamoli čovjeka koji predstavlja jedan grad u Bosni i Hercegovini — Stanivuković je pokazao da pripada ešalonu srpskih političara, koji ne prezaju ni od najprizemnijih uvreda kada je riječ o realizacija projekta stvaranja ,,srpskog sveta”.

Printskrin

“Nažalost, Draško Stanivuković je u Bosni i Hercegovini viđen kao toliko iščekivani dašak promjena u odnosu na nacionalističke, kriminalne i koruptivne vlasti, kojima je okovana Bosna i Hercegovina. Međutim, već od prvog dana svog mandata pokazao je da su ta nadanja i očekivanja bila u potpunosti neutemeljena”, istakao je Pećanin.

Riječ je, kako je rekao, o kontinuitetu Stanivukovićevih ispada u kojem pokazuje jedno pravo nacionalističko lice.

,,Pokazuje jedan šovinizam i to ne samo prema Crnogorcima već i Bošnjacima, Albancima i drugim narodima na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Očito je da mlada generacija političara nastavlja utabanim stazama nacionalizma, koji ništa dobro ne može donijeti nijednoj državi i nijednoj sredini u našem regionu”, zaključio je Pećanin.

Od Ministarstva vanjskih poslova pokušali smo da saznamo kakva je diplomatska praksa i da li će preduzeti nešto povodom posljednje izjave gosta iz Banja Luke, ali odgovor nijesmo dobili.

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore ukinulo je rješenje Uprave policije — Sektora granične policije — kojim se gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću zabranjuje ulazak u Crnu Goru. Stanivuković je prošle godine učestvovao u litijama koje su organizovane neposredno pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori, a policija mu je, nakon privođenja, izdala rješenje da napusti Crnu Goru kroz sat vremena. Tada mu je i zabranjen ulazak u državu u narednih godinu dana. Iako je rješenje prvostepenog organa o zabrani ulaska u Crnu Goru trebalo da važi do 29. avgusta ove godine, ono je ukinuto krajem juna, čime je Stanivukoviću ponovo omogućen ulazak u Crnu Goru.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pećanin: Stanivukoviću ni prvi ni posljednji ispad – CG Vijesti
18.08.2021-09:02 09:02

[…] Aktuelno […]

Krsto
18.08.2021-16:43 16:43

Drasku nije ovo bio ni prvi ni poslednji sovinisticki ispad..A na litijama nije bio on sam vec na hiljade ljudi iz rs i Srbije koji su organizovano dolazili u uz placen prijevoz i dobijali sendvice i dnevnice…Drasko je uhapsen zato sto je on javna licnost i bilo ga je lako prepoznati da nije iz Crne Gore..Na hiljade litijasa iz RS i Srbije su danima vrsljali po Crnoj Gori…Tek sad se vidi koliko je bivsa vlast bila u pravu kad je Draska protjerala i zabranila mu ulazak u Crnu Goru