Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pažin u SAD: Važno da Crna Gora nastavi evroatlantski put

Ključno za Crnu Goru je da nastavi putem nezavisnosti i jednakih prava za sve, poručeno je sa sastanka potpredsjednika Vlade Zorana Pažina i predstavnika uglednih američkih organizacija civilnog sektora koji je održan u Ambasadi Crne Gore u Vašingtonu, a u okviru radne posjete Pažina Sjedinjenim Američkim Državama

Ključno za Crnu Goru je da nastavi putem nezavisnosti i jednakih prava za sve, poručeno je sa sastanka potpredsjednika Vlade Zorana Pažina i predstavnika uglednih američkih organizacija civilnog sektora koji je održan u Ambasadi Crne Gore u Vašingtonu, a u okviru radne posjete Pažina Sjedinjenim Američkim Državama.

Sa sastanka u SAD

Tom prilikom, kako ističu u saopštenju iz Kabineta Vlade, razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim i društvenim prilikama i izazovima i ukazano na značaj objedinjavanja progresivnih društvenih snaga u pravcu daljeg demokratskog razvoja Crne Gore i regiona.

Profesor na Univerzitetu Džon Hopkins, Danijel Server, ocijenio je da je ključno za građane Crne Gore da nastave putem kojim su krenuli.

“Krenuli su putem nezavisnosti, putem jednakih prava za sve građane i nadam se da će tim putem i nastaviti, uprkos miješanju Rusije i Srbije i uprkos ponašanju Srpske pravoslavne crkve. Sve ovo treba posmatrati u kontekstu garantovanja jednakih prava. I ako to možete da postignete, budućnost Crne Gore će biti osigurana”, naglasio je Server.
Viši saradnik Atlantskog savjeta u Vašingtonu Damir Marušić, kazao je da je za dalji napredak Crne Gore od presudne važnosti da ostane na putu evroatlantskih integracija, dodajući da svijet, Sjedinjene Američke Države i Evropa prate situaciju u Crnoj Gori.

“Crna Gora je znatno više napredovala u odnosu na ostatak regiona, naročito na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i veoma je važno da uspije na ovom putu. Naročito nakon svih zastoja i prepreka koje su se pojavile sa evropske strane. Rekao bih da je, uprkos svemu što se dešava, uprkos tenzijama, od presudne važnosti da Crna Gora nastavljajući svoj napredak ukaže na mogućnosti i prokrči put ostalima u regionu da ostvare svoju konačnu sudbinu u okviru porodice zapadnih država”, zaključio je Marušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve