Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pažin poslanicima DF-a: Nema potrebe da branite hramove, posebno ne životima

Pažin je naveo i da je do sada bilo nekoliko razgovora sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko - primorske u pripremi predloga zakona, kao i da je sa strane Vlade postojala namjera za dijalogom

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin izjavio je u Parlamentu da je ”spreman i sada i ubuduće da razgovora sa predstavnicima SPC i drugih vjerskih zajednica” u vezi Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Zoran Pažin

”A to će biti neophodno. I sama Venecijanska komisija je pozvala na kontinuiran dijalog, koji će, kao i u pripremi, važiti i u primjeni tog zakona, kakav god bude njegov sadžaj koji treba da usvoji ovaj visoki dom”, rekao je Pažin odgovorajući na poslaničko pitanje Predraga Bulatovića iz DF-a.

Pažin je naveo i da je do sada bilo nekoliko razgovora sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko – primorske u pripremi predloga zakona, kao i da je sa strane Vlade postojala namjera za dijalogom.

”Ovdje se osporavaju samo dva, tri ili najviše četiri člana zakona i to treba otvoreno reći. Ovaj zakon nije stvar ideologija, nego ljudskih prava i sloboda, i kada raspravu svedemo na to, lako ćemo doći do naboljih rješenja”, rekao je Pažin.

Na pitanje Slavena Radunovića da li će pripadnici CPC moći da koriste crkve i manastire, Pažin je rekao da nije namjera Vlade da iko osim vjernika koristi vjerske objekte.

”Niti će Vlada da ulazi u kanonske odrednice vjerskih zajednica, niti Vlada želi niti će dozvoliti da se bilo ko tuče”, dodao je Pažin.

Poručio je poslanicima DF-a da nema potrebe da brane hramove, jer ih niko neće napadati.

”Nema potrebe da branite hramove, posebno ne životima”, dodao je Pažin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve