Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavlović Popi: Teme koje vi i URA vidite kao razloge za podjele su od životne važnosti za sve građane

Profesor na kanadskom univerzitetu Alberta, dr Srđa Pavlović obratio se šefici delegacije EU u Crnoj Gori, Oani Kristini Popi, povodom njene, kako navodi, jučerašnje političke i medijske intervencije

Profesor na kanadskom univerzitetu Alberta, dr Srđa Pavlović obratio se šefici delegacije EU u Crnoj Gori, Oani Kristini Popi, povodom njene, kako navodi, jučerašnje političke i medijske intervencije.

”Bilo bi veoma korisno za Crnu Goru ako bi i Vi i vaše EU kolege počeli da se vodite savjetima koje dajete drugima, i kada bi prestali da zagovarate i promovišete politički narativ URA o zaboravu kao nacionalnoj vrlini u Crnoj Gori. Teme koje Vi i URA vidite kao razloge za podjele su od životne važnosti za sve građane. Bez njihovog rješavanja Crna Gora će ostati ‘osakaćena’, bez obzira na to da li će, ili ne, postati članica EU”, kazao je Pavlović.

Kako dodaje, fokus na strukturne probleme s kojima se Crna Gora danas nosi nije smetnja na njenom evropskom putu.

”Jer njihovo rješavanje znači snažniju i stabilniju Crnu Goru kao buduću članicu EU. Rad na ova dva polja nije međusobno isključiv, i želim da vas uvjerim da građani i institucije države Crne Gore znaju šta znači ‘multitasking’.

Političko profiterstvo GP URA dobija legitimitet kada Vi i Vaš ured date svesrdnu podršku njihovim naporima da, de fakto, dekonstruišu sistemske temelje države Crne Gore”, ističe Pavlović.

Pavlović smatra da samo oni koji nijesu dobronamjerni i koji su, kako ističe, iz interesa “slijepi kod očiju” ne vide djelovanje GP URA i Dritana Abazovića kakvo ono zaista jeste.

”A to je destruktivni rukopis autokrate Aleksandra Vučića i Srpske Pravoslavne Crkve, koji ‘u četiri ruke’ nastavljaju da pišu zaključno poglavlje crnogorske suverenosti. Poražavajuće je da zvaničnici EU igraju njihove entuzijastične lektore i time produbljuju krizu koju deklarativno žele da zaustave. Nadam se da i Vi ne koračate ka tački koju je prije neki dan dotakao R. Grenel sramnom izjavom oko Kosova”, zaključio je Pavlović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
02.08.2022-17:23 17:23

Gospodja Popa inace “dolazi iz Rumunije”kojoj rijec “demokratija”znacu NULA. Mogu prenijeti moje utiske kao vozacu kamiona(prijevoz zive stoke)na relaciji Rumunija-Slovenija da takvih lupeza,korumpiranih policajaca i carine na granicnom prijelazu Rumunija-Madjarska nema ni u Afriku.toloko gospodjo Popa o Vasoj Rumunjskoj demokratiji.