Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Vjerujem da u DPS ima snaga koje su svjesne da moraju da idu naprijed

Upitan da li vjeruje da li DF može podržati manjinsku Vladu, Pavićević je kazao da vjeruje u to

Lider CIVIS-a, Srđan Pavićević vjeruje je da u Demokratskoj partiji socijalista postoje progresivne “zdrave koje su spremne da idu naprijed”, ali i naveo da iz razgovora koje je URA vodila sa strankom Mila Đukanovića, nije jasno da li će podržati model manjinske vlade koju je danas predstavila koalicija “Crno na bijelo”.

Taj, predlog, kako je rekao Pavićević za TV Vijesti, očekivano je doveo do žustre polemike.

“Očekivano je bilo da ćemo imati rekacije čitave palete – od ekstremno jedne i ekstremno druge strane. Ja sam lično zadovoljan, pa ćemo narednih dana vidjeti šta ćemo postići. Ne vidim razlog da se bilo ko plaši bilo kakvog razvoja situacije koja je mimo volje građana i mimo kontrole političkih aktera”, rekao je on.

Pavićević je za TV Vijesti ocijenio da ne vidi kako bi se izigrala volja birača formiranjem manjinske Vlade.

“Mi smo od 30. avgusta krajnje principijelni u politici. Držimo se građanske, evropske i emancipovane Crne Gore. Prije mi liči na izdaju Crne Gore činjenica da mjesecima tapakamo u mjestu i kako se cijela priča kruni. Milslim da smo na početku priče, pričaćemo sa svima. Vidjećemo ko će nas podržati”, kazao je Pavićević.

Upitan da li vjeruje da li DF može podržati manjinsku Vladu, Pavićević je kazao da vjeruje u to.

“Ovo je jedna od četiri ideje koje postoje, prve dvije smo potrošili. Ostala je manjinska Vlada i mogućnost izbora. Smatramo da je ideja manjinske Vlade prelazno rješenje da ne bi istrčali odmah na izbore koji bi paralisali državu na pola godine, a doveli bi do de fakto istog stanja”, dodaje on.

Kazao je da ako neko najavljuje proteste zbog mogućeg formiranja manjinske vlade, taj mora biti svjestan što će da radi.

“Normalno je da je to legalno i legitimno sredstvo. Što se tiče DPS ima jedna stvar koju nismo doveli do kraja. Razgovori sa DPS nisu dovedeni do toga da je baš jasno što će da urade. Koaliranje je koaliranje, a partnerski odnosi su partnerski odnosi. Kolege iz URE su imali neke razgovore, ali oni nisu bili previše ozbiljni”, rekao je predsjednik CIVIS-a.

On je kazao da je DPS svjestan situacije u kojoj se nalazi i epohe u koju mora da uđe.

“Vjerujem da tamo ima zdravih snaga koje su svjesne da moraju da idu naprijed. Ali, razgovori sa DPS neće nijednog trenutka abolirati sva ona nepočinstva koja su za 30 godina uradili”, rekao je Pavićević.

Upitan ko bi bio mogući premijer manjinske vlade, Pavićević je kazao da nije bilo riječi o tome još uvijek.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Freedom
17.01.2022-19:52 19:52

DPS kadrovi tipa Igora Golubovica. Tesko CG moze naprijed sa ovim danasnjim politicarima i vlasti i opozicije. Uporedite Slavka Perovica.Mira Vickovica.Soca.Drecuna i ostale sa ovim danas. Kvalitet rasprave i dijaloga u skupstini. Ovi mladi i lijepi sad samo gledaju kako im stoji odijelo i kravata.

Brat
17.01.2022-21:15 21:15

Čiča, učlani u DPS pa pričaj o DPS-u. Sad pričaj o Civisu i o sebi. Istorija se ponavlja. Ja bih te uputio da malo guglaš šta se desio nakon II Svijetskog rata sa ljudima poput tebe u Norveškoj, Holandiji, Belgiji, Luksemburgu i dr. Nakon toga bih želio da se javiš.