Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević reagovao je na saopštenje SDP-a u kojem se na neprimjeren, netačan i neodgovoran način komentariše djelovanje Crnogorske.

Vladimir Pavićević

“Crnogorskom građaninu je jasno da je SDP bio i ostao vječiti saveznik DPS-a. Aktiviraju ih kad god je DPS-u potrebna pomoć. Kao pravi spavači bude se po diktatu Mila Đukanovića. A na najprimitivniji način napadaju svoje kolege iz Demokratske Crne Gore samo zato što su Demokrate srušile plan Branimira Gvozdenovića. Jučerašnje saopštenje SDP-a ne razlikuje se ni od stila DF-a i Andrije Mandića, po čijim instrukcijama gospodin Konjević izgleda  i pokušava da blokira rad Odbora”, izjavio je Pavićević.

Pavićević je dodao da se građani dobro sjećaju poslednjeg slučaja smjene vlasti u Kotoru, gdje je upravo SDP vratio DPS na vlast suprotno izbornoj volji Kotorana 2016. godine, a danas svoju saradnju sa DPS-om SDP potvrđuje opstrukcijom rada u Odboru čiji je cilj da se u Crnoj Gori obezbijede pošteni izbori. On je rekao i da je Crnogorska formirala svoj istraživački centar koji će se između ostalih stvari baviti i rasvjetljavanjem uloge pojedinih aktera u crnogorskoj politici, načinima na koji se “naplaćuju”usluge koje se vrše za DPS-a, pa i u vezi sa najdirektnijim primjerima igara i igranja na sreću pojedinih funkcionera ovih partija.

“SDP napada našeg potpredsjednika gospodina Čučku, našu stranku i mene saopštenjima koja nijesu potpisana imenom i prezimenom. Jasno je da takvu vrstu teksta nijedan časni čovjek ne bi ni mogao da potpiše. Jer oni koji bi možda i potpisali ovo saopštenje, poput gospode Krivokapića, Konjevića i drugih, znaju da im građani ne vjeruju. To su prezimena za koja građani Crne Gore znaju da ne znače promjene nego opstanak sistema DPS-a”, rekao je Pavićević.

Pavićević  je poručio da je u crnogorsku politiku ušao nedavno i da je spreman da sa svojim političkim saveznicima mijenja našu politiku i našu državu.

“Sada je jasno da nas SDP tretira kao svog najvećeg političkog protivnika i mislim da je to opravdano. I oni kao i mi znaju da je SDP duboko ispod cenzusa i da je dalje političko slabljenje ove partije nepovratan proces. Za razliku od SDP, podrška građana nama raste i to je znak da crnogorski građanin u našoj ideji ustavnog patriotizma vidi i svoju perspektivu i budućnost naše zajedničke domovine Crne Gore”, zaključio je Pavićević.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments