Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Rovčanin će odgovarati za sistemsko urušavanje Elektroprivrede

S obzirom na to da su troškovi za zarade i naknade, po izvještaju Ministarstva kapitalnih investicija, najviše porasli u EPCG i to za 8,7 odsto ili 1,3 miliona eura, poručuje Pavićević,  jasno je da je došlo do prenagomilavanja lica na platnom spisku

Da je ekspertskom izdanku Demokratske Crne Gore Nikoli Rovčaninu dodijeljen zadatak da sa direktorske pozicije ruinira državnu firmu “Elektroprivedu Crne Gore”, svjedoči činjenica da je u njegovom mandatu broj zaposlenih u ovom preduzeću porastao za 78, a u Rudniku uglja, čiji je EPCG jedini akcionar, do 31.12.2021. godine zaposleno čak 443, saopštio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Aleksandar Pavićević.

S obzirom na to da su troškovi za zarade i naknade, po izvještaju Ministarstva kapitalnih investicija, najviše porasli u EPCG i to za 8,7 odsto ili 1,3 miliona eura, poručuje Pavićević,  jasno je da je došlo do prenagomilavanja lica na platnom spisku.

“Ni tu nije kraj sage o “domaćinskom” odnosu Rovčanina prema preduzeću koje je nekada bilo faktor ekonomske stabilnosti Crne Gore. Naime, ovaj “brižni” direktor, za slučaj smjene, sebi je obezbijedio da i ubuduće prima 70 odsto ugovorene zarade od 2.951 eura”, dodao je on.

Da mu ni to nije dovoljno, te da je u “panici” da ne izgubi ovih preostalih 30 odsto, kaže Pavićević, dokazuje i činjenica da je “Rovčanin jedan od najglasnijih u odbrani fotelja” kroz proteste čiji je organizator Demokratska Crna Gora, partija koja je, kako navodi,  “rasadnik ovakvih uhljeba od kojih su neki zbog vlastite nesposobnosti, bili prinuđeni da budu i preletači ne bi li se profesionalno ostvarili”.

“Do kada će trajati predstava o “uspješnom” preduzeću, ostaje da vidimo. Jedno je sigurno: doći će vrijeme da odgovaraju oni koji su na ovaj način sistemski uništavali državnu kompaniju koja je služila za ponos i na taj način dodatno urušavali ekonomiju Crne Gore”, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
16.02.2022-15:41 15:41

Upropastise nam drzavu CG..