Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Poštujte Ustav, povucite Zakon

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević pozvao je danas predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića da povuče iz procedure Zakon o slobodi vjeroispovjesti ili da isti hitno usaglasi sa svim crkvama i vjerskim zajednicama

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević pozvao je danas predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića da povuče iz procedure Zakon o slobodi vjeroispovjesti ili da isti hitno usaglasi sa svim crkvama i vjerskim zajednicama.

Vladimir Pavićević

„Pozivam predsjednika Vlade Duška Markovića koji u crnogorskom ustavnom sistemu  ima najmoćniju političku poziciju da povuče sporni zakon iz Skupštine Crne Gore ili da isti odmah usaglasi sa crkvama i vjerskim zajednicama. Legitimitet da organizuje dijalog o najosjetljivijim pitanjima, kao što su vjerska pitanja, i da o njima odlučuje može imati samo ona Vlada Crne Gore i Skupština Crne Gore čiji cilj nije rušenje Ustava, pravne jednakosti i duboke podjele na vjere i nacije”, poručio je Pavićević.

Pavićević je upozorio da bi svako drugačije djelovanje predsjednika Vlade Crne Gore vodilo u dalju destabilizaciju društva, produbljivanju starih crnogorskih podjela i snaženju tenzija.

„Crnoj Gori su potrebni stabilnost i mir. Momenat je za racionalno djelovanje i uključivanje pameti umjesto za raspirivanje tenzija i sukoba u društvu. Povlačenje zakona i dogovor sa crkvama i vjerskim zajednicama, u ovom momentu znači dominaciju pameti, srpljenja i usmjerenost ka stabilnosti kao važnom principu u demokratskom društvu“, rekao je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve