Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Novočetnike koje nije htio DF, prigrlile Demokrate i uhljebile

Apeluje na predstavnike aktuelne većine da se “okanu četničke ideologije” i da svoje djelovanje usmjere ka građanskoj i modernoj Crnoj Gori.

Četnički podmladak, sljedbenici velikodržavnih ideja i perjanice nacionalizma, za koje nije bilo mjesta u DF, okupljeni su danas u Demokratama i to pod parolom i frazom o miru, saopštio je  član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Aleksandar Pavićević .

Prema njegovim riječima, dok Crna Gora prolazi jedan od “najmračnijih perioda svoje skorije istorije”, simpatizeri ravnogorskog pokreta, kako kaže, “marširaju na funkcije u državnoj upravi, skrnaveći time sve one vrijednosti” za koje su se zalagali i u amanet ostavili preci.

“Pozicioniranje svojih kadrova Demokratama je jedini prioritet o kojem razmišljaju i ne skreću sa uma ni onda kada im je glava zabodena u pijesak, dok traju oluje u kojima je potrebno odrediti se o bitnim nacionalnim temama. Bespredmetno je ponovo govoriti o partijskim zapošljavanjima, nepotizmu, urušavanju javne uprave, jer je to nešto što stoji u izvještaju i sugerisano je od strane Evropske komisije. Ali uporno ćemo insistirati na tome da ukazujemo na totalnu degradaciju naše države, podrivanje njenih temelja u kojima je antifašizam, do skrži utkan”, pojasnio je Pavićević.

Apeluje na predstavnike aktuelne većine da se “okanu četničke ideologije” i da svoje djelovanje usmjere ka građanskoj i modernoj Crnoj Gori.

“Jasno je i svjesni smo da je interes države prepušten nama koji smo se za njega borili čitav period svog postojanja i sa pozicije vlasti, kao što to danas činimo i sa mjesta opozicije. Ali apelujemo na Demokrate kao i ostale političke subjekte parlamentarne većine da se okanu četničke ideologije i svoje djelovanje usmjere ka radu koji će voditi ka daljem prosperitetu, građanskoj i modernoj Crnoj Gori”, poručio je Pavićević.

Građani jesu tražili promjene, dodaje, ali sigurno ne one koje vode ka “sunovratu, negiranju biti crnogorske i koračanju unatrag”, te povratku u prošlost.

“I na kraju kakva je veza između bezbjednosti hrane, veterine i fitosanitarnih poslova sa ljubavlju prema Draži Mihajloviću? Ili se ekspert Demokrata prijepodne bavi hranom a popodne protežiranjem četništva”, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve