Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pavićević: Krivokapić trenutno nema podršku 41 poslanika

Pavićević navodi da djelovanje mandatara pokazuje da nije doslijedan svojim stavovima

Ako bi se u ovom trenutku donosila odluka o izboru mandatara, profesor Zdravko Krivokapić ne bi imao podršku 41 poslanika, tvrdi za Novu M direktor Društva za istraživanje politike Vladimir Pavićević. Pavićević navodi da djelovanje mandatara pokazuje da nije doslijedan svojim stavovima.

Pavićević

Trenutna politička situacija u Crnoj Gori do sada je neviđena na ovim prostorima – da mandatar za sastav Vlade, koga je predložila nova parlamentarna većina nema suštinsku podršku onih koji su ga predložili, ističe za Novu M direktor Društva za istraživanje politike Vladimir Pavićević.

-Moje je mišljenje da, kada biste u ovom momentu realno sagledali i ušli u suštinu, mandatar ne bi imao podršku više od šest poslanika – rekao je Pavićević.

Jedino ko ima razloga za zadovoljstvo trenutnim dešavanjima je, navodi Pavićević, Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića.

-Ja da sam sad neki čovjek koji je član DPS-a, funkcioner DPS-a, da sam Milo Đukanović, razmislio bih, u razgovoru s poslanicima DPS-a da glasam za tu Vladu. I ne bi me iznenadilo da se to desi, mada je zbog cjelokupne situacije u društvu nemoguće- navodi Pavićević.

Mandatar Zdravko Krivokapić, prema riječima Pavićevića, nije doslijedan svojim odlukama.

-Imate djelovanje Krivokapića koje je iz sedmice u sedmicu mijenja poziciju. Jednog dana kaže “moramo u vladu koja će biti sasvim ekspertska”, poslije izvjesnog vremena kaže ipak nam je potrebna hibridna Vlada, pa se vrati na ovu ekspertsku Vladu, pa kada dobijemo kandidate za tu Vladu, onda mi vidimo da ustvari tu i nema nikoga ko je realno ekspert za tu oblast – ocijenio je Pavićević.

Pavićević se osvrnuo i na broj ministarstava, čiju je brojku mandatar simbolično odredio po broju apostola.

-Takav pristup definisanju strukture jedne Vlade, takav pristup politici, kroz poigravanje simbolima, na ovaj način, za mene je to banalizacija vjere – smatra on.

Konstruktivna kritika je, navodi Pavićević, neophodna u ovom periodu. Kako ističe naš sagovornik, ne sumnja da će Vlada, uprkos nesaglasju nove parlamentarne većine, biti izglasana.

-Mislim da će Vlada gospodina Krivokapića, koja će vjerovatno biti izglasana 2. decembra, biti jedna slaba Vlada, prelazna Vlada i da ćemo reformske zahvate moći da očekujemo tek od neke naredne Vlade- zaključio je Pavićević.

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve