Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pavićević: Krivokapić je nastavio istim putem kojim je krenuo DPS

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije i kandidat za poslanika koalicije Mir je naša nacija Vladimir Pavićević komentarisao je to što srpska premijerka Ana Brnabić još nije odgovorila na poziv predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je krajem prošle godine pozvao u posjetu

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije i kandidat za poslanika koalicije Mir je naša nacija Vladimir Pavićević komentarisao je to što srpska premijerka Ana Brnabić još nije odgovorila na poziv predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je krajem prošle godine pozvao u posjetu.

“EU je pozvala crnogorsku vladu da slijedi primjer Srbije koja je povukla odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora u Srbiji i da crnogorska vlada povuče odluku o protjerivanju srpskog ambasadora. Sam Krivokapić je rekao da je odluka o protjerivanju Vladimira Božovića bila pakosna odluka bivšeg režima DPS-a, ali ništa nije uradio da se ta odluka promijeni. Suprotno stavu EU i suprotno očekivanjima građana, Krivokapić je u ovom slučaju nastavio istim putem kojim je krenuo DPS”, rekao je Pavićević za nova.rs.

On ističe da se u tim okolnostima zato javni poziv crnogorskog premijera Brnabić “ne tumači kao iskren, već kao pokušaj da se zabašure one teme oko kojih gospodin Krivokapić ide i protiv EU i suprotno ideji da Srbija i Crna Gora najozbiljnije rade na unaprijeđenju odnosa”.

“Odnosi između države Srbije i države Crne Gore treba da budu mnogo bolji. Oni i u formalnom smislu treba da prate ono što već imamo kao odlične odnose između građana dve države. Građani Crne Gore očekuju da se i formalni odnosi što pre poprave”, kaže Pavićević.

Izvornova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Deni
23.01.2021-15:30 15:30

Ocekujemo i mi sa se tvoje stanje u glavi popravi – pa nista.