Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Jakov Milatović – ekspert karikaturalnog populizma

Juče je Jakov Milatović, sve prevazišao obavijestivši javnost da je sa mitropolitom Crkve Srbije, Joanikijem, razgovarao ni manje ni više nego o unaprijeđenju nataliteta. Nije jasno kakve veze ima SPC ili bilo koja vjerska zajednica sa unaprijeđenjem nataliteta?

Kada smo pomislili da je populizam u Crnoj Gori dostigao svoj vrhunac i da smo od odlazeće vlade, vidjeli gotovo sve pokušaje karikaturalnog podilaženja širokim narodnim masama, juče je Jakov Milatović, sve prevazišao obavijestivši javnost da je sa mitropolitom Crkve Srbije, Joanikijem, razgovarao ni manje ni više nego o unaprijeđenju nataliteta, ocijenio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Aleksandar Pavićević. 

“Ne zna se šta je bizarnije u ovom potezu ministra u tehničkom mandatu: da li dan kad se ekspert odlučio da pokrene ovu temu, ili način na koji je to učinio, ili činjenica da je sigurno dugo razmišljao kako da nađe bar jedan razlog da se sretne sa predstavnicima Crkve Srbije, pa mu je baš ova tema pala na pamet”, poručio je Pavićević.

A posebno je apsurdno, navodi funkcioner DPS, da to što on priča, nikog ne obavezuje pošto se “satima broji dužina njegovog tehničkog mandata”.

“Uzgred, nije jasno kakve veze ima SPC ili bilo koja vjerska zajednica sa unaprijeđenjem nataliteta? Još nam je u pamćenju stravična izjava koja je došla iz Crkve Srbije, u kojoj su Srpkinje nazvane majkama čedomorkama, koje pobiju više djece za godinu dana nego što su fašisti ubili?! Ta strašna izjava pogodila je svaku ženu, i predstavlja govor mržnje a ne način podsticanja nataliteta”, dodao je Pavićević.

Na kraju, naglasio je Pavićević, vjerujemo da je ipak i samom Milatoviću “intimno neprijatno, kad vidi na šta je spala ta ekspertska pamet, kaljena na stranim, skupo plaćenim univerzitetima”.

“Ne znamo šta je tamo učio, pošto nije mnogo toga ovdje pokazao, ali da je za ovih godinu stekao ekspertizu u jeftinom populizmu i destrukciji ekonomskog sistema, to se ne dovodi u pitanje”, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
26.03.2022-18:35 18:35

Jakov je pozvao popove da je.u po kućama.

Sebastijan
26.03.2022-23:26 23:26

Najzad nešto pametno
Naprijed !