Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Građani Crne Gore postali taoci antidržavnih elemenata, odblokirati Parlament i staviti cijene pod kontrolu

''Ova vlada nas je brzinom svjetlosti vratila u 90. godine i postajemo nijemi svjedoci doba kolona na benzinskim pumpama, panike među građanima dok trguju velike količine namirnica i to samo iz jednog razloga, povratak na već viđeno. Svi smo postali taoci jedne ''fotelje'' i pomračenih umova'', naveo je Pavićević

Današnji frapantno visok skok cijene goriva, rekordno je poskupljenje a ujedno i najveća cijena energenata u istoriji Crne Gore. Ovo ukazuje na ekonomsku neizvjesnost i tmurnu stvarnost koju žive naši sugrađani u sistemu do temelja uzdrmanom političkom krizom u parlamentarnoj većini i poraznih rezultata odlazeće vlade, saopštio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Aleksandar Pavićević.

“Ova vlada nas je brzinom svjetlosti vratila u 90. godine i postajemo nijemi svjedoci doba kolona na benzinskim pumpama, panike među građanima dok trguju velike količine namirnica i to samo iz jednog razloga, povratak na već viđeno. Svi smo postali taoci jedne “fotelje” i pomračenih umova”, naveo je Pavićević.

U cilju iznalaženje rješenja, prema njegovim riječima, potrebno je što prije odblokirati rad parlamenta i hitno usvojiti Predlog izmjena Zakona o akcizama kako bi se zaštitio javni interes i interes svih građana naše države.

“Činjenica je da nezaustavljiv rast cijena energenata, direktno utiče na poskupljenje usluga i proizvoda, pa svako dalje neustavno odlaganje održavanja sjednice Skupštine je bezobzirno i nehumano prema građanima i privredi Crne Gore”, dodao je on.

Kako navodi, ovakvo stanje vodi ka dodatnom smanjenju kupovne moći domaćinstava, kojima je uvećanje zarada projektom “Evropa sad”, kaže on,  “pojeo vrtoglav rast cijena namirnica i inflacija”.

“Stoga još jednom pozivamo predsjedavajućeg Skupštine Crne Gore Strahinju Bulajića da prevaziđe partijske interese i postupi na odgovoran način te sazove sjednicu Skupštine kako bi se omogućilo usvajanje adekvatnih mjera u pravcu korigovanja drastičnog rasta cijena goriva i spriječile kumulativne posljedice a to je dodatno poskupljuje svih životnih namirnica”, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve