Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: DPS je na potezu

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević saopštio je DPS na potezu oko pitanja izborne reforme

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević saopštio je DPS na potezu oko pitanja izborne reforme.

Vladimir Pavićević

“DPS je na potezu. Da li će se u Crnoj Gori nastaviti sa produbljivanjem podjela, danas zavisi isključivo od DPS-a. Sve što su zvaničnici DPS-a radili i izjavljivali u prethodnim danima, govori da DPS radi protiv građana Crne Gore i protiv crnogorske države. DPS je blokirao rad privrememog skupštinskog odbora, potom je izjavama svojih zvaničnika nastavio da podgrijava tenzije u društvu. Tako se ne ponaša ozbiljna politička struktura koja je na vlasti u jednoj evropskoj državi”, izjavio je Pavićević.

On je dodao da ga ne iznenađuje toliko ponašanje DPS-a koliko djelovanje “pojedinih opozicionih poslanika koji svojim izjavama nanose direktnu štetu opoziciji i svim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori”.

“Očigledno je da poslanik Damjanović po pravilu u tenzičnim momentima snažnije navija za DPS. Gospodin Damjanović u takvoj situaciji upire prstom u opoziciju i opoziciju proglašava borcem za lažnu reformu iako je svima jasno da efikasan rad privremenog skupštinskog odbora i njegovi dobri rezultati jesu ključ za razvlašćivanje DPS-a. Zato je DPS i odlučio da pokuša da potpuno blokira funkcionisanje ovog tijela. Jasno je da bi ono što sada radi poslanik Damjanović sa zadovoljstvom radili poslanici DPS-a”, poručio je Pavićević.

“Pozivam članove DPS da sagledaju realnost i da prestanu da rade na očuvanju režima sredstvima koja su protivna i njihovim interesima i zbog kojih će se stidjeti pred nadolazećim generacijama”, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve