Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Djeca žrtve atmosfere kreirane od strane aktuelne vlasti

Atmosfera u društvu i stanje povampirenog četništva odrazili su se nažalost i na našu djecu, tačnije maturante jedne barske srednje škole, ocijenio je član izvršnog odbora DPS Aleksandar Pavićević

Atmosfera u društvu i stanje povampirenog četništva odrazili su se nažalost i na našu djecu, tačnije maturante jedne barske srednje škole, ocijenio je član izvršnog odbora DPS Aleksandar Pavićević.

-Proslavom kakva ne dolikuje maturskoj svečanosti, oni su postali žrtve atmosfere u društvu u kojoj najviši predstavnici državne vlasti propagiraju poraženu četničku ideologiju i time se još i ponose. Za ovakve scene i repertoar pjesama, ne možemo kriviti generaciju koja je rođena više od pola vijeka nakon okončanja II svjetskog rata. Ako imamo ministra prosvjete i još tri resora koja je samoproglašena “žena četnik”, logično je da će učenici biti žrtve propagande i indoktrinacije kojima su izloženi. Sadašnje rasulo u sektoru obrazovanja, i društveno posrnuće, možda najbolje oslikano u skrnavljenju spomenika kao vidu obračunavanja sa antifašizmom, dokaz su koliko su duboke posljedice posrnuća crnogorske vladajuće elite – saopštio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve