Odnosi u opozicionoj Demokratskoj Crnoj Gori Alekse Bečića narušeni su zbog blagonaklonog odnosa prema Vladimiru Pavićeviću i njegovoj partiji Crnogorska, saznaje Aktuelno iz pouzdanih izvora bliskih toj partiji.

Vladimir Pavićević (crveni okvir) prisustvovao sjednici rukovodstva partije i predsjednika mjesnih odbora u Herceg Novom 15. septembra. Nije jasno u kojem svostvu je uzeo učešće

Kako otkriva naš izvor Bečić namjerava Pavićeviću da ponudi da na njihovoj zajedničkoj listi za parlamentarne izbore Crnogorska među prvih deset kandidata bude predstavljena sa čak dva funkcionera stranke!?

Međutim, takva zamisao Bečića se ne sviđa dijelu rukovodstva Demokrata, posebno onim funkcionerima koji su stavovima bliski potpredsjedniku stranke Draganu Krapoviću i Budvanskom odboru Demokrata.

Vladimir Pavićević i Aleksa Bečić: Lider Demokrata ima veliko povjrenje u predsjednika Crnogorske

-U većem djelu Demokrata vlada mišljenje da je Crnogorska prilično nejaka stranka i da bi uvođenje na zajedničku listu bio prevelik ustupak za Pavićevića, jer ta partija je daleko od cenzusa na državnom nivou. Sa dva mjesta među prvih deset na listi kandidata za poslanike Crnogorska bi bila suviše nagrađena – smatra dio funkcionera Demokrata.

Dio njih je već mjesecima “interno ogorčen” na blisku saradnju Bečića i Pavićevića koja je dodatno osnažena organizovanjem protestnih šetnji po Crnoj Gori zbog afere “koverta”, ali je takav vid borbe protiv vlasti potpuno propao i nije dao očekivani efekat.

Osim toga, dijelu funkcionera Demokrata, bode oči i to što je Pavićević postao osoba čije savjete i preporuke Bečić više “sluša” i “usvaja”, od onih predloga koji dolaze od osnivača stranke. Golim okom je vidljivo da se Pavićević sve više miješa u rad Demokrata počev od sugestija za saopštenja i javne nastupe, a čak sve više se sumnja u njegovo uključivanje u kadriranje funkcionera Demokrata.

Izvori bliski Krapoviću, navode da on želi da se što prije ide na lokalne izbore u Budvi, ali da Demokrate nastupaju samostalno. Javna je tajna da Krapović i nema toliko blagonaklon stav prema Pavićeviću i Crnogorskoj, jer ih smatra nepotrebnim političkim parazitima na budžetu Demokrata.

-Krapović je dobro upoznat sa situacijom u Budvi gdje Crnogorska i jedino ima kakav takav lokalni odbor. On smatra da bi Demokrate trebalo da se izbore za samostalan nastup i da vode prepoznatljivu lokalnu politiku zbog čega mogu da očekuju i dobar izborni rezultat. U toj varijanti Pavićević i Crnogorska su samo smetnja. Osim toga, Krapović je stava da sve veći uticaj Pavićevića u stranci ugrožava njegovu poziciju i ambicije na državnom nivou- zaključuje naš izvor.

0 0 vote
Article Rating
guest
20 Comments
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
Djekna
Djekna
21.10.2019-12:54 12:54

E gledaj ti plagijatora sta radi

marta
marta
21.10.2019-12:55 12:55

E cemu li ce ga Pavicevic nauciti bas me interesuje, taman su se nasli

Minja
Minja
21.10.2019-12:56 12:56

E kakav ce ovo spoj da bude. I na kraju ce ovako udruzeni polako da se priklanjaju Dps-u e ko ih ne zna

Kleopatra
Kleopatra
21.10.2019-12:58 12:58

Jasno je da je Pavicevic pomutio Becicu ono malo pameti sto mu je ostalo

Marko
Marko
21.10.2019-12:59 12:59

Znaci smuvali su se Pavicevic i Becic….

opozicionar
opozicionar
21.10.2019-13:00 13:00

E karma je cudo prvo je Becic razorio Milicev SNP a sad ce Pavicevic da razori njegov djacki parlament

JunaK
JunaK
21.10.2019-13:00 13:00

Polako ali sigurno Pavicevic gura Becica put Dps-a, brzo ce im ovi strucnjaci i Budvu predati

Komita
Komita
21.10.2019-13:01 13:01

Sramota je sto je becic dozvolio,nakon rasturanja snpa upravo zbog samovolje srdjana milica kojo je pravio bespotrebne koalicije na stetu te partije,dijelio mandate sakom i kapom,becic sad radi isto sa ovom kombi partijom u kojoj nema nikakvih strucnih kadrova

crnogorac
crnogorac
21.10.2019-13:01 13:01

Ovaj prvo neka preimenuje partiju iz crnogorske u srpsku, a Becic neka sjedne pa sam da napise magistarski rad, a ne da se hvali plagijatima.

Leart
Leart
21.10.2019-13:02 13:02

Ajde pavicevicu i nekako ali zasto je obecao i demosu jedan mandat ?