Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Paunović: SNP sprema politički odgovor u Nikšiću i Mojkovcu

Komentarišući predstojeće lokalne izbore koji će se održati 23. oktobra u 14 opština, Paunović je kazala da još uvijek nijesu donijeli odluku hoće li nastupiti samostalno

Kakav će biti politički odgovor Socijalističke narodne partije u Mojkovcu i Nikšiću gdje ova stranka vrši vlast u okviru koalicije koju predvodi Demokratski front odlučiće stranački organi, kazala je Pobjedi poslanica SNP-a Milosava Paunović.

Ona je komentarisala epilog lokalnih izbora u Beranama, opštini u kojoj, poslije sedam godina upravljanja, SNP ne učestvuje u vlasti.

Nakon pregovora, koji su trajali nešto više od dva mjeseca, većinu su formirali DF, Demokrate, Prava, Ujedinjena Crna Gora i pokret „Berane sad“, a isključivanje SNP uslijedilo je nakon što je ova stranka prihvatila učešće u manjinskoj vladi.

Od 2014. godine stranka Vladimira Jokovića vršila je vlast u Beranama sa Demokratskim frontom, odnosno Novom srpskom demokratijom, a 2018. u vladajućoj koaliciji im se, sa svega četiri mandata, pridružila i Demokratska Crna Gora Alekse Bečića.

“SNP će svakako kao odgovorna i ozbiljna politička partija znati da preduzme određene korake i na neki način politički odgovori na ovakvu situaciju”, istakla je Paunović.

Ona je podsjetila da je SNP u Beranama pružio ruku donedavnim koalicionim partnerima, jer su smatrali da je „najbolje za građane i vršenje lokalne vlasti da nastave tamo gdje su stali, uz manje ili veće korekcije s obzirom na broj osvojenih mandata“.

“Međutim, prije svega Demokratska Crna Gora, a onda i DF, nijesu htjeli da naprave koaliciju sa nama. Izabrali su, naročito DF, svoje dojučerašnje političke protivnike i opcije koje su dijametralno suprotne njihovim i političkim i ideološkim stavovima”, naglasila je Paunović.

Smatra da su pogriješili takvim postupanjem, te da vlast koja se formirala bez SNP-a neće biti stabilna.

“Vlast neće trajati dugo s obzirom na to da već imamo negativna iskustva sa pojedinim konstituentima koji su sada činioci vlasti”, rekla je sagovornica Pobjede.

Ipak, dodala je ona, SNP će u Beranama biti konstruktivna opozicija koja će raditi u interesu građana i koja neće na bilo koji način onemogućavati rad lokalne samouprave.

“Formiranje vlasti je zavisilo od naših koalicionih partnera, ne od nas. Imali su našu ponudu, nijesu to htjeli. Izabrali su neki drugi put – put ka „Evropi sad“ i Demokratama, put koji se definitivno ne slaže sa njihovom ideologijom i politikom koju smo do sada zajedno vodili “, istakla je Paunović.

Komentarišući predstojeće lokalne izbore koji će se održati 23. oktobra u 14 opština, Paunović je kazala da još uvijek nijesu donijeli odluku hoće li nastupiti samostalno.

“Još uvijek nije održan Glavni odbor na kome bi se raspravljalo o tome, ali moje pretpostavke su da će SNP samostalno nastupiti”, zaključila je Paunović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zoran_Ba
10.06.2022-12:24 12:24

Zamislite da ovakva osoba puna zla i mržnje prema građanima Berana može da bude dio vlasti na državnom nivou i poslanik u skupštine CG ! A rođena u Berane i radila u opštini Berane. A da mrzi svoje građane i rado bi ih kaznila i raduje se tome …