Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Patriotsko komitski savez: Sa gnušanjem smo dočekali prijedlog o ulici Ratka Mladića

''Nemoguće je da postoje građani ove države koji nijesu vidjeli hiljade grobova nevinih u Srebrenici, tu ranu Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta, genocid usred 20. vijeka, za koji je optužen upravo Ratko Mladić i cijela odgovorna struktura monstruma koji su, pred Međunarodnim sudom pravde osuđeni u Hagu'', navode u PKS.

Patriotsko komitski savez danas je saopštio da je sa gnušanjem i sramotom dočekao, kako su istakli, novi biser beranske vlasti da se ratnom zločincu Ratku Mladiću dodijeli naziv ulice u tom gradu.

“Nemoguće je da postoje građani ove države koji nijesu vidjeli hiljade grobova nevinih u Srebrenici, tu ranu Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta, genocid usred 20. vijeka, za koji je optužen upravo Ratko Mladić i cijela odgovorna struktura monstruma koji su, pred Međunarodnim sudom pravde osuđeni u Hagu”, navode u PKS.

Nemoguće je, kažu, da građani Berana ne prihvataju činjenice da je u samo jednom gradu ubijeno više od 7.000 dječaka i muškaraca samo zato što su bili druge vjere.

“Da su, po istom ključu, ubijeni ljudi u Biljanima kod Ključa, KP domu u Foči, u logoru Keraterm pored Prijedora, u logoru Sušica pored Vlasenice… Da su, granatiranjem Sarajeva, od 12.maja 1992. do novembra 1995, u tom strašnom, užasnom zločinu protiv civila, stradalo i hiljade mališana, a isto toliko njih je ostalo bez oba roditelja”, dodaju u Patriotsko komitskom savezu.

Prme njihovim riječima, snajperima je ubijan jedan divni jugoslovenski grad, a na obaraču je bio upravo Ratko Mladić.

“Pa đe će vam duša? Oprostite Bosno i Hercegovino, na ovoj strašnoj poruci koju ste danas dobili iz Crne Gore. Jer Crna Gora, ona građanska i antifašistička, nikada neće podržati niti dozvoliti ovako tumačenje istorije i prava; za PKS su žrtve proteklog građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji–žrtve, ma iz kojeg naroda dolazile, ali ova srebrenička i sarajevska, trajni su ožiljak na obrazu svijeta koji je mogao, a nije spriječio ovo bezumlje! Pozivamo građane Berana, one koji baštine djelo crnogorskih i beranskih velikana: Gavra Vukovića, Mihaila Lalića, Radovana Zogovića, Ivana Milutinovića, Miša Popovića, da dignu glas protiv ovog bezumlja”, poručuju iz PKS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve