Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Patriotsko komitski savez: Poslanici suverenističkog bloka da bojkotuju rad Parlamenta

Nemate šta dokazivati ni Evropi ni svijetu

Patriotsko komitski savez pozvao je sve poslanike suverenističkog bloka u Skupštini Crne Gore da 2. decembra bojkotuju rad Parlamenta i da svojim neprisustvom i glasom ne daju legitimitet novoj Vladi. Jer, u suprotnom, građani neće razumjeti njihovo “uzdržano” ili “protiv”, a “da” bi bilo isuviše licemjerno za sve ovo što se dešava u Crnoj Gori, ne samo tri mjeseca nakon izbora, već više od godinu, saopšteno je iz Patriotsko komitskog saveza.

Patriotsko komitski savez: Poslanici suverenističkog bloka da 2. decembra bojkotuju rad Parlamenta

“Nemate šta dokazivati ni Evropi ni svijetu; ako je šta dobro koaliciona vlast uradila u proteklih 14 godina, uradila je na pitanju uključivanja predstavnika drugih naroda u strukture vlasti, pa i u sredinama gdje vladajućoj partiji objektivno i nije trebala šira politička podrška. Takođe, po pitanju odnosa prema svijetu, obaveza Crne Gore, učestvovanja u svim regionalnim, evropskim i svjetskim organizacijama i institucijama koje, bar u imenu, sadržavaju borbu za univerzalna ljudska prava”, dodaju u saopštenju.

Ta ista družina, navode, mučki ćuti sve vrijeme udara na crnogorsko nacionalno biće po svim osnovama; nijedan evropski zvaničnik se osvrnuo nije na otvoreno miješanje crkvenih vlasti u parlamentarne izbore niti na pritisak i finansiranje stranih država u predizbornu kampanju u našoj državi.

“Ćute i sada, kada mandatar, kojeg je birala Srpska pravoslavna crkva, bira svoju “apostolsku” Vladu, u kojoj četiri ključna nacionalna resora spaja u jedan, na čijem čelu dolazi žena koja sebe naziva “četnikom”, a nas Crnogorce “Milogorcima, Montenegrinima”, vrijeđajući naša nacionalna osjećanja. Ćute i na sastav te nove Vlade, u kojoj su dominantno rođaci i kumovi mandatara “apostola”, a kojima je jedina zajednička karakteristika svetosavska podobnost, čime se ruše najvrijednija načela države Crne Gore o njenoj multikulturalnosti i multikonfesionalnosti”, smatraju u Patriotsko komitsom savezu.

Ističu da svi suverenistički poslanici moraju biti svjesni težine ovog trenutka kao i činjenice da su ih birali građani svojom voljom i izborom.

“Ukoliko se oglušite o ovaj poziv, i ipak glasate za ovaj sastav Vlade, pazite da to bude tokom himne, koju oni bojkotuju, a Vi tolerišete, i molimo Vas, ne idite ponovo “među narod” da objašnjavate Crnogorcima svih vjera i nacija-neodbranjivo. Jer je nama dosta vaših loših izbora”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rob Roy
27.11.2020-14:52 14:52

“Za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore!”

Lijepa CG
27.11.2020-15:36 15:36

Apostolka vrijedja -ne priznaje nista sto je CRNOGORSKO !!!Vjerujte da NJEN ZEMLJAK DODIK ILI VUCIC nebi joj dozvolili da udje u Skoli a kamoli da predaje UCENICIMA !!