Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Patriotsko komitski savez: Policija napala mladiće, tražimo hitnu istragu

Patriotsko komitski savez (PKS) traži hitnu istragu nadležnih organa povodom sinoćnjih događaja ispred Hrama u Podgorici kada je grupa žena brutalno vrijeđana, a mladići koji su se okupili u znak protesta zbog emitovanja propagandnog, gebelsovog uratka Borisa Malagurskog, uperenog protiv crnogorskog naroda, doživjela torturu od pripadnika policije, na način što su ih bezobzirno zasipali suzavcem i biber sprejem, a onda udarali palicama, čak i u predjelu vrata, saopštili su iz PKS-a

Patriotsko komitski savez (PKS) traži hitnu istragu nadležnih organa povodom sinoćnjih događaja ispred Hrama u Podgorici kada je grupa žena brutalno vrijeđana, a mladići koji su se okupili u znak protesta zbog emitovanja propagandnog, gebelsovog uratka Borisa Malagurskog, uperenog protiv crnogorskog naroda, doživjela torturu od pripadnika policije, na način što su ih bezobzirno zasipali suzavcem i biber sprejem, a onda udarali palicama, čak i u predjelu vrata, saopštili su iz PKS-a.

“Dotle su, ratoborni ‘čuvari’ filma ispred Hrama, potpuno neometani od ikoga, provocirali, posipali žene vodom, psovali i vrijeđali, doprinoseći atmosferi sukoba, u kojima su ‘deblji kraj’ izvukli crnogorski patriote”, navode iz PKS-a.

Upozoravaju javnost na namjeru dijela aktuelne vlasti, oličene u pobornicima SPC i Demokratskog fronta, da gubljenje podrške za svoje „srpske svetove“ kompenzuju na način provociranja sukoba sa drugom stranom, kako bi državu uvukli u nemire i nesigurnost.

“Dokaz tome je namjera lokalne vlasti u Nikšću da sramni film prikažu danas u 17 sati u pozorištu, uprkos tome što nemaju odobrenje niti uprave niti savjeta koji su jedini nadležni za repertoar u ovom hramu kulture”, ističu iz PKS.-a.

Poručuju da sve to rade namjerno, kako bi provocirali reakciju „druge strane“.

“Crnogorska policija je do sinoć bila garant stabilnosti zemlje, koja je konfliktne situacije rješavala u interesu mira”, ističu iz PKS-a.

Dodaju da je sinoć granica pređena upotrebom prekomjerne sile prema samo jednoj grupi protestanata, što će uticati na sva buduća ponašanja građana.

“Ne činjenje i nekažnjavanje onih koji su kidisali na ustavni poredak zemlje, ne sankcionisanje prisustva brojnih naoružanih grupa o kojima se javno ili tajno govori, sila i gaženje zakona u mnogim segmentima života, polako ali sigurno stvaraju lošu klimu u zemlji, gdje svaki incident može uzrokovati nesagledive posledice. Stoga oni, koji u opisu posla imaju očuvanje ustavnog poretka zemlje, moraju hitno reagovati kako bi očuvali ono najvrjednije-mir i sigurnost građana Crne Gore!”, zaključuju iz PKS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve