Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Patriotsko komitski savez: Albanci ponovo stali u odbranu Crne Gore

Kako ističu, pozivaju se “novi, slobodni” vlastodršci često na kralja Nikolu i s njim, mrtvim odavno, manipulišu

Patriotsko komitski savez Crne Gore pozdravlja odluku Albanske koalicije “Jednoglasno”, koju čine Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca i Demokratski savez, da odbiju poziv mandatara za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića zbog toga što će tu novu vlast dominantno činiti “stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi” kao i zbog činjenice da te partije “nijesu glasale da Tuzi budu samostalna opština, nijesu glasale za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, državu Kosovo nazivaju lažnom, ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru, a njihovi čelnici u 21. vijeku sanjaju o zauzimanju Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, a članstvo u NATO nazivaju greškom.”

<<<Albanska koalicija Jednoglasno: Ne možemo sa onima koji žele velikosrpsku Crnu Goru<<<

“Svaka vam čast, braćo Albanci! Kao i prvaci Bošnjačke stranke, ponovo ste stali u odbranu Crne Gore, kao što ste to uradili i 21.maja 2006. kada smo zajedno obnovili našu staru crnogorsku državu. Ne aplaudiramo mi Vama zbog prostog odbijanja pregovora s njima, jer pregovaranje i dijalog su načini komuniciranja u savremenom svijetu, već zbog odbijanja pregovora sa negatorima države Crne Gore, njenog naroda i ostalih naroda koji u njoj žive; aplaudiramo Vašem patriotizmu, koji je bio uvijek za Crnu Goru, čak i onda kada su neki Crnogorci bili protiv nje i njene samobitnosti”, poručuju iz Patriotsko komitskog saveza.

Kako ističu, pozivaju se “novi, slobodni” vlastodršci često na kralja Nikolu i s njim, mrtvim odavno, manipulišu.

“A njegovo prijateljstvo i odnosi sa prvacima Malesije i sjeverne Albanije, kao i odnos prema Muslimanima, odavno je ušao u anale priče o Crnoj Gori kao multietničkoj i multikonfesionalnoj državi, nešto što nova većina nikada neće shvatiti, obzirom da je njihov “plafon” stvaranje srpske države Crne Gore, u kojoj ne bi bilo mjesta ni za nas, a Bogami, za Vas još manje! Njihov pokušaj da u svoju Vladu “privuku” manjinske narode, radi legitimiteta pred Evropom, neslavno je propao. Patriotsko komitski savez, stoga, Vaš stav kao i stav Bošnjaka-Muslimana, smatra
moralnom vertikalom patriotizma koji zaslužuje svo naše poštovanje”, nagašavaju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve