Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

NVO Montenegro international: Patriotske kolone – trn u oku vjerujućih svetosavaca

Ali znajte, kad dođe vakat, Crnogorci neće zvat Sergeja no će se znat` odbraniti

Grupe ljudi u pratnji osoba obučenih u popovske mantije uz po nekog popa po vokaciji, ili takozvane litije mnogi su u Crnoj Gori smatrali neprimjerenim našem duhu, građanskom, multietničkom, multivjerskom pa i multinacionalnom društvu, ocijenjeno je iz NVO Montenegro international.

Ostatak saopštenja prenosimo u cjelosti

Smatrali su da lažiranje istorije, priča o nekakvoj ugroženosti i patnji Srba u Crnoj Gori nemaju veze sa istinom ali su ipak pustili svoje “komšije, braću i rođake” da nesmetano učestvuju u, za oko neprijatne, procesije svetosavskog kulta.

Nismo bili svjedoci prosipanja izmeta, kamenovanja, vrijeđanja ili izazivanja fizičkih obračuna. GRAĐANSKA Crna Gora se ponijela HRIŠĆANSKI. Po Isusovim riječima je okrenula drugi obraz i potpuno tolerantno dopustila izražavanje drugačijeg mišljenja.

Kako to da sada imamo da “vjerujući narod” biva opsjednut sotonom u momentima kad vidi zastavu Crne Gore, države u kojoj većinom nezasluženo dobro žive, u kojoj su većinom rođeni i odrasli? Kako to da nema hrišćanske, pravoslavne samilosti i ljubavi prema bližnjem svom?

Sada napadaju iste one “komšije, braću i rođake” od kojih su tražili razumijevanje. Koliko treba biti licemjeran pa mrzjeti državu u kojoj po svom izboru živiš?

Gospodo, opravdanja da su patriotske kolone odbrana prethodne vlasti je samo traženje opravdanja da pokažete pravo lice fašističkih i nacionalističkih ideala koje baštinite i time pravdate svoju uskogrudost i nemogućnost saživota sa drugima. Istorija je pokazala da kad “fali” drugih počnete da se trvete međusobno.

Sve istorijske ličnosti, kojima prišivate srpstvo, Adam-biblijski, Aleksandar Makedonski, Julije Cezar, Kleopatra, Džingis Kan, pa čak i Petrovići, su voljeli Crnu Goru i nijesu je prodavali za 30 srebrnjaka niti davali u prćiju ko zna kome.

Draga svetosavska gospodo, odavno ste izgubili Hrista iz sebe, iz vaše crkve, i ostali su vam samo varvarski pokušaji da uplašite narod Crne Gore da ne izađu na proteste.

Ali znajte, kad dođe vakat, Crnogorci neće zvat Sergeja no će se znat` odbraniti!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
06.05.2021-18:53 18:53

Veliko Bravo..naprotiv budite jos aktivniji..

Opasnost prijeti sto su granice otvorili za razne kriminalce iz dodikove i vuckove serbije..Ako mogu da ulaze bez licnih karata.i bez kontrole..oni lako mogu da donesu nauruzanje..Pazite se crnogorci..kontrolisite Auta koji dolaze samo radi izbora..a mozda nose pistolje..ili jos nesto gore..Ovoj naciji..se ne moze vjerovati..!