Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Partije pozivaju na mir i toleranciju

Političke partije osudile su jučerašnje incidente na vjerskoj i nacionalnoj osnovi koji su se juče desili u Beranama na fudbalskoj utakmici.

Političke partije osudile su jučerašnje incidente na vjerskoj i nacionalnoj osnovi koji su se juče desili u Beranama na fudbalskoj utakmici.

Partije pozivaju na mir i toleranciju

Podsjećamo, tokom jučerašnje utakmice 8. kola Prve lige između Jezera i Budućnosti koja je odigrana u Beranama, na kratko je došlo do prekida meča zbog niza incidenata.

PzP osudio incidente

Pokret za promjene (PzP) osuđuje incidente i pozivaju na na mir i toleranciju.

“Crna Gora treba pomirenje, razum ali i poštovanje različitosti. Naša država je poslije 30 godina pljačke opustošena, budžet prazan, i čekaju nas teške i bolne reforme. Svi treba da pružimo ruku jedni drugima, zasučemo rukave, i krenemo da čistimo zemlju od “smeća” koje je ostavila bivša vlast, ali i da radimo na obnovi zemlje”, kazali su iz PzP-a.

SNP: MUP da sankcioniše huligane

Osude stižu i iz Socijalističke narodne partije (SNP), iz koje su pozvali Ministarstvo unutrašnjih poslova da grupu huligana, koja je na vjerskoj osnovi vrijeđala članove tima iz Plava, a potom i demolirala automobil jednog od navijača Jezera, što prije procusuira i sankcioniše na adekvatan način.

“Crna Gora je multinacionalna i multikonfesionalna sredina i to je naše bogatstvo kojim treba da se dičimo. Ovakvi ispadi bilo kojeg pojedinca ili grupe su nedopustivi i ne smiju biti tolerisani u demokratskom društvu, koje pretenduje na članstvo u Evropskoj uniji”, navode iz SNP-a, pozivajući na mir i toleranciju.

Moramo se, kažu, okrenuti jedni drugima i sagledati realne probleme sa kojima se suočavamo, “a to su prije svega nesvakidašnja zdravstvena i ekonomska kriza”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve