Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić primio je novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije Vladislava Vladislavoviča Maslenikova, koji je izrazio želju da odnosi dvije države budu unaprijeđeni u skladu sa viševjekovnim istorijskim i prijateljskim vezama.

Vladislav Maslenikov, Andrija Nikolić

Nikolić je ocijenio da je pogoršanje odnosa Crne Gore i Ruske Federacije dijelom nastupilo i zbog krupnih problema na međunarodnom planu, ali da je važno da danas postoji spremnost da se zajedničkim i postupnim radom prevaziđe aktuelno stanje.

“Zapadna orijentacija Crne Gore, ne treba da bude prepreka za unapređenje odnosa sa Rusijom. Parlamentarna diplomatija može biti jedan od modela za osavremenjavanje bilateralnih odnosa Moskve i Podgorice”, kazao je Nikolić.

Maslenikov se saglasio da je zategnutost u odnosima povezana, pored ostalog, i sa problemima na međunarodnom planu, uz ocjenu da narodi Crne Gore i Ruske Federacije zaslužuju bolje odnose.

“Što se Crne Gore tiče, ukoliko postoji politička volja za normalizacijom i jačanjem odnosa, mi smo spremni da idemo tim putem”, naglasio je ruski ambasador.

Maslenikov je kazao da Rusija sa interesovanjem prati proces proširenje EU i da nikada nije bila protiv širenja te organizacije, za razliku od “dobro poznatog” protivljenja Moskve NATO proširenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve