Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Papović: Pojava MO-MO

''Hvali se MO-MO rezultatima lokalnih izbora, a najznačajniji predizborni razvojni projekat bio mu je podizanje spomenika mitropolitu Amfilohiju u Kolašinu. Na stranu to što zakon propisuje da se spomenik može podići tek nakon 20 godina od smrti nezaslužne persone, ovo je značajno jer govori o (ne)svijesti MO-MA. Kad MO-MO ne zna što bi u politici on se sakrije iza najveće mantije. Kad mu mozak zastane on potrči pod visoku kamilavku''

Piše: Dragutin Papović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Iz nove-stare antidržavne pučističke većine na moj tekst su reagovale takozvane Demokrate. Toliko su hrabri da niko iz ove potuljene partije nije stisnuo petlju da potpiše partijsko saopštenje. Zato ću odgovoriti cijelom rukovodstvu i članovima, odnosno sveštenstvu i monaštvu Demokrata koje se može svesti na pojavni oblik MO-MO. Krenimo aksiomom. MO-MO je bio i ostao antidržavna i antievropska partija. Da podsjetim na činjenicu da je MO-MO Krapović 2018. godine učestvovao u proslavi 100-godišnjice Podgoričke skupštine. Koja partija slavi događaj na kojem je ukinuta država Crna Gora? Naravno, samo antidržavna. Šta poručuje partija koja slavi događaj na kojem je ukinuta država? Jasno je. Ono što slavi to hoće da ponovi. Da ih podsjetim da je visoki funkcioner MO-MO Bogdanović u omladinskom pogonu IZVORNOG MO-MA učestvovao u pisanju pamfleta nazvanog Bijela knjiga gdje su dali mašti na volju da je referendum iz 2006. godine neregularan.

Danas o tome nijedan MO-MO nema hrabrosti da se javno izjasni, ali su intimno još pri Bijeloj knjizi. Koja partija misli da referendum 2006. nije bio regularan? Samo ona koja, ne priznajući referendumski proces i rezultat, u stvari ne priznaje državu čija je nezavisnost obnovljena na tom referendumu. Evo i svježijih primjera MO-MO-ve antidržavne politike. Kada je početkom juna ove godina sa zgrade Opštine Nikšić, po nalogu Vučićevih šubara, oborena državna zastava i MO-MO je, naravno, bio za to. Kada je patrijarh srpski Porfirije u avgustu boravio u Herceg Novom, lokalna uprava na čijem je čelu MO-MO Katić dočekala ga je sa srpskim zastavama i transparentom „Ponositu Srpsku Boku danas sunce sreće grije“. Državnički i crnogorski, nema što!

Poneki MO-MO se zanese pa zaboravi da mora da glumi lojalnog državnog činovnika. Tako izvjesni MO-MO koji je direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove voli da paradira u četničkom stajlingu. Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova u Opštini Berane u feburaru 2021. godine većinom glasova je usvojio predlog da se jedno sokače nazove po pravosnažno osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću. Prva vijest je glasila da je tu odluku podržao i lokalni MO-MO, ali je to poslije centralni MO-MO (ne)uvjerljivo demantovao. Slično se svaki MO-MO ponašao u Skupštini. Glasali su za Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, ali nijesu glasali za smjenu ministra Leposavića. Nije lako biti MO-MO. Hoće MO-MO da je istovremeno u Briselu i na Ravnoj Gori.

Taman se MO-MO izreklamira sa evropskim zvjezdicama i crnogorskim značkicama, a iz džepa mu ispadne kokarda. Kad ga uhvate u ovoj bizarnoj ideološkoj podvojenosti MO-MO smisli gomilu besmislenih i ništavnih fraza. Onda svaki MO-MO ovo veliko ideološko-frazeološko ništa ponavlja fanatično i frenetično i to je partijski program MO-MA. Juče je Centar za građansko obrazovanje izmjerio da je pobjednik u fanatično-frenetičnom brbljanju u Skupštini upravo jedan MO-MO!

MO-MO u saopštenju govori o ekstremizmu. Sigurno misli na nasilno gušenje protesta 4. i 5. septembra 2021. godine na Cetinju kada je narooodni MO-MO pomogao Zdravku Krivokapiću da izvrši državni udar i da preuzme direktno komandovanje policijom i vojskom. Doprinio je litijaški MO-MO da se esktremnim mjerama ponize građani, Cetinje i Crna Gora, a na radost i veselje Crkve Srbije. Zli jezici kažu da mu je pomagao osnivač „Evrope sad“ uz bagatelisanje broja potencijalno stradalih Crnogoraca. Crnogorski i evropski, nema što! Možda MO-MO misli na ekstremizam svog koalicionog partnera četničkog vojvode Mandića koji je u Skupštini pozvao svoje ratne drugove da iskopaju oružje. MO-MO je odlučio da se bori protiv ekstremista tako što će im se pridružiti. To je logika MO-MA. Veli MO-MO da su oni za Crnu Goru u EU, a onda se priključe DF-u koga su SAD i EU oglasili za rusku plaćeničku agenturu. Znači, MO-MO će nas uvesti u EU tako što će se pridružiti antievropskom DF-u. Toliko o MO-MO-vom evropejstvu! Čudo je MO-MO! Još samo da oposli niz državnih udara i eto nezavisne Crne Gore u EU!

U saopštenju se bulazni nešto i o kriminalu. Sigurno MO-MO misli na one kriminalce koji su nabavljali osveštane kalašnjikove, na kriminalne grupe koje su bile u Cetinjskom manastiru na ustoličenju Joanikija II, na kriminalne grupe koje su pomagale i radovale se pobjedi partija „oslobodilaca“ od 2020. godine, na huliganske grupe koje sebe iz milošte zovu pravoslavna bratstva. Možda je MO-MO mislio na onaj kriminal u državnim preduzećima i lokalnim upravama gdje caruju nepotizam i korupcija nižerangiranih MO-MA. Samokritičan je MO-MO! Voli da udari i po sebi.

Hvali se MO-MO rezultatima lokalnih izbora, a najznačajniji predizborni razvojni projekat bio mu je podizanje spomenika mitropolitu Amfilohiju u Kolašinu. Na stranu to što zakon propisuje da se spomenik može podići tek nakon 20 godina od smrti nezaslužne persone, ovo je značajno jer govori o (ne)svijesti MO-MA. Kad MO-MO ne zna što bi u politici on se sakrije iza najveće mantije. Kad mu mozak zastane on potrči pod visoku kamilavku. Recituje MO-MO Bečić o ljepotici Crnoj Gori. Obećava joj Švajcarsku, a onda u sred države hoće da podiže nezakonite spomenike onome koji je cijeli život posvetio tome da uništi „fildžan-državu“ i njenu „brozomorsku naciju“. Crnogorski i evropski, nema što!

Pokušava MO-MO da popuje DPS-u. Monumentalno podučava i drži bukvice. Zabrinut je MO-MO za rejting DPS-a. Čak hoće da DPS-u propisuje nove manifeste. Hvala svakom MO-MU za dušebrigu. Ipak, neka MO-MO brine za svog MO-MA. Da mu ne zafali koji glas. Nek’ ne brine za naše. I svaki bi MO-MO trebalo da zna jedno. Nijesu dostojni da izgovore ime DPS-a, a kamoli da ga kritikuju ili savjetuju. U pravu je MO-MO da DPS nije država, ali MO-MO mora znati da je DPS preusudno doprinio da Crna Gora bude nezavisna, NATO i još malo EU država. DPS je državotvorna stranka. To je naš trajni program i zato, bez obzira na to jesmo li vlast ili opozicija, svaki antidržavni MO-MO nije nam ni do koljena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve