Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Papa ugostio Vujanovića u Vatikanu

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, papa im je poželio srdačnu dobrodošlicu i zahvalio na posjeti, kao i Fondaciji Nizami Gandžavi što je izabrala Rim za mjesto održavanja skupa

Papa Franjo ugostio je danas u Vatikanu predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, kao i ostale ranije predsjednike država i vlada koji su članovi Međunarodnog instituta Nizami Gandžavi.

Filip Vujanović, papa Franjo

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, papa im je poželio srdačnu dobrodošlicu i zahvalio na posjeti, kao i Fondaciji Nizami Gandžavi što je izabrala Rim za mjesto održavanja skupa.

“Zahvalan sam vam na naporu da se suočite sa glavnim izazovima današnjice u cilju promovisanju mira kroz dijalog i međusobno poštovanje, inspirišući se velikim Persijskim poetom iz dvanaestog vijeka po kojem Fondacija nosi ime. Vi to činite stavljajući u službu globalne zajednice vrijednosti i iskustva stečena na važnim pozicijama koje ste imali u svojim državama. Želim vam i odlične rezultate u borbi sa izazovom klimatskih promjena”, poručio je Franjo.

On ih je ohrabrio da nastave napore, ubijeđen da je kultura dijaloga pravi put, uzajamno sarađivanje pravi način ophođenja, a uzajamno razumijevanje metod uz pomoć kojeg se razvija bratstvu izmedju ljudi i naroda.

“Neka Gospod blagoslovi vaš rad, vaše narode i sve ljude ovog svijeta”, zaključio je papa Franjo.

Podsjetimo, Vujanović sa Međunarodnim institutom Nizami Gandžavi boravi u dvodnevnoj posjeti Rimu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve