Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

PANIKA ZBOG ISKAZANOG STAVA I UDVARANJE VLASTIMA Burić istražuje kolumnu, a ignoriše sastanke osuđivanih lica u Nikšiću

Lavina ostrašćenih reakcija funkcionera vladajuće većine zbog slobodno iskazanog stava pokazuje paniku u kojoj se nalaze, ali takođe ukazuje na to da je veoma malo potrebno da se potrese nestabilna izdajnička vlast koja je odavno izgubila podršku naroda.

V.d. Vrhovnog državnog tužilaštva Dražen Burić zatražio je juče da se preispita da li u stavu savjetnika predsjednika Crne Gore Veselina Veljovića ima elemenata krivičnog djela.

Burić je naložio, u suštini, provjeru kolumne Veljovića, dok sa druge strane ignoriše okupljanje sumnjivih i osuđivanih lica u Nikšiću, o kojima je portal Aktuelno pisao prethodnih dana.

Njegova reakcija je uslijedila nakon histerije premijera Zdravka Krivokapića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i velikog broja funkcionera Demokratskog fronta, kojima je slobodno iznošenje stava utjeralo strah u kosti.

Taj politički pritisak je vjerovatno naveo Burića da najavi da će da istražuje nešto što predstavlja samo izražavanje stava i poziv na ustavom zagarantovano pravo na slobodu okupljanja. Vjerovatno na taj način želi da skrene pažnju sa “tajnih” sastanaka koji se dešavaju po Nikšiću i Budvi gdje se uveliko sastavljaju spiskovi osoba koje bi trebalo da budu “podrška” SPC za ustoličenje Joanikija 4. septembra na Cetinju.

Burić bi trebalo da zna da se na tim sastancima u Nikšiću i Budvi okupljaju osobe koje su dobro poznate po izvršenjima kriminalnih djela, a pojedini imaju podužeg staža u spuškom zatvoru.

Ovakav potez Burića može se protumačiti kao jeftin pokušaj udvaranja vlastima da u susret promjenama u Tužilaštvu pokuša sebi obezbijediti poziciju na čelu VDT-a.

Jasno je da u Veljovićevoj kolumni nema ništa sporno jer se u njoj samo izražava ljubav prema domovini, podsjeća na istorijske činjenice i pozivaju građani da iskoriste svoja ustavom zagarantovana prava na mirni protest protiv okupacije.

Lavina ostrašćenih reakcija funkcionera vladajuće većine zbog slobodno iskazanog stava  Veljovića pokazuje razmejre panike u kojoj se nalaze, ali takođe ukazuje na to da je veoma malo potrebno da se potrese nestabilna izdajnička vlast koja je odavno izgubila podršku naroda.

Kolumna Veselina Veljovića juče je bila veoma zapažena i izazvala je brojne reakcije korisnika društvenih mreža.

Donosimo neke od njih:

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Св.
16.08.2021-11:43 11:43

Св. ЈОВАН
Dobro nam rekoše Bosanci: “Ta vam koalicija TUTUN EFENDIJE,Š…K MERAKLIJE i PORTA “HANUME” neće donijeti ništa dobro.