Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

PANIKA U SVETOSAVSKOJ SEKTI: Joga prijeti da ugrozi izvor sigurnih prihoda i politički uticaj crnomantijaša!

Bord direktora SS, kako saznajemo iz izvora bliskih vrhu ove organizacije, veoma je zabrinut jer joga postaje sve popularnija u regionu, gdje je gro svetosavskog tržišta, pa prijeti da ugrozi duhovno-finansijski monopol koji drži ova ratnohuškačka organizacija. Zabrinutost je još veća ako znamo da se sa gubitkom sljedbenika gubi ne samo finansijska dobit, već i politička moć

Status monopoliste na duhovno-finansijskom tržištu svetosavske sekte (SS) poznate pod akronimom SPC, je ugrožen i zbog toga je, kako saznaje Portal Aktuelno, zavladala panika u redovima ove ratnohuškačke, parapolitičke organizacije, neraskidivo vezane sa bezbjednosno-obavještajnim strukturama.

Poslovanje svetosavskog kvazireligijskog političko-obavještajnog konglomerata ozbiljno je ugroženo, a u to smo se mogli uvjeriti nakon što je u javnost isplivala joga-afera koja potresa ovu organizaciju.

Panični strah zbog sve izglednijeg gubitka velikog broja pristalica osjeća se u svim segmentima takozvane SPC – od Borda direktora – takozvanog ’’Sinoda’’, pa sve do najnižih operativaca koji su raspoređeni u matici i regionu.

Koliko je finansijska stabilnost SPC ugrožena, mogli smo se uvjeriti po haosu koji je u redovima ove organizacije nastao nakon što je u srijedu isplivala objava visokog funkcionera SS Grigorija Durića. Durić je u svojoj objavi na Instagramu afirmativno govorio o jogi, i poručio da je ona prihvatljiva ’’kao fizička vježba, lišena spiritualnih elemenata’’, ističući da je ’’joga dopustiva za njega kao hrišćanina’’.

Durić važi za najvećeg plejboja u redovima SPC, koji, suprotno svakoj tradiciji ove organizacije inklinira heteroseksualizmu bez primjesa pedofilije, uz to zastupa ekumenizam. Stoga je odavno na meti tvrdokorne svetosavsko-zilotske kačavendističke struje unutar takozvane SPC.

Grigorije Durić – Durke i Boris Tadić – Lepi: Dva plejboja

Zbog svega toga nije iznenađenje što je njegova izjava izazvala žestoke reakcije centrale SS koja je u reagovanju saopštila ’’da se u afirmaciju promocija kultova dalekistočnog porekla, raznoraznih gurua i njihovih praksi, u kakve spada i joga, ’nažalost’ uključio i jedan srpski pravoslavni episkop’’. Iz centrale SS poručili su da je  ’’joga dijametralno suprotna pravoslavnoj tradiciji’’.

Zabrinuti za prihode i političku moć

Sasvim je prirodno i očekivano što je centrala takozvane SPC burno reagovala nakon što je njihov visoki funkcioner Durić afirmativno govorio o jogi. Međutim, iza ove reakcije kriju se mnogo dublji motivi nego što su ogorčenost tvrdokornog jezgra SS Durićem zbog njegovog ekumenističkog pogleda i ekstravagantnog stila života.

Bord direktora SS, kako saznajemo iz izvora bliskih vrhu ove organizacije, veoma je zabrinut jer joga postaje sve popularnija u regionu, gdje je gro svetosavskog tržišta, pa prijeti da ugrozi duhovno-finansijski monopol koji drži ova ratnohuškačka organizacija.

’’Kada je Durić govorio o jogi u afirmativnom smislu, to je bio znak da se upali alarm u SPC. Jer afirmacijom joge Durić je maltene dao blagoslov svim pripadnicima svetosavlja da mogu da se bave ovom praksom. Vrh SPC  je razumljivo veoma uznemiren, jer ako njihovi simpatizeri počnu da se bave jogom postoji realna opasnost da se potpuno otuđe, ako ne i napuste ovu i onako uzdrmanu, korumpiranu i kontroverznu pseudopravoslavnu organizaciju’’, kazali su naši izvori.

Irinej Bulović – Sauron bijesan na Durketa jer je na velika vrata uveo jogu u ”srBski svet” i ugrozio monopol SS na duhovno-finansijskom tržištu

Kako ističu, sa gubitkom sljedbenika, gubi se finansijska dobit, ali i politička moć.

’’Svaki simpatizer i pripadnik SS koji pređe u redove sljedbenika joge doprinosi smanjenju političkog uticaja, ali i finansijske dobiti ove organizacije. Najglasniji u redovima SS u protivljenju afirmaciji joge je zakleti neprijatelj ekumenizma, jedan od najviših funkcionera SPC Irinej Bulović, inače zadužen za finansije i operativni rad ove organizacije. U narednom periodu očekujemo zaoštravanje sukoba na realciji Bulović – Durić. S obzirom da je Bulović veoma blizak sa jednim od najuticajnijih funkcionera SS Vasilijem Kačavendom, koji prezire monotoni heteroseksualni stil života Durića, turbulencije unutar SPC će samo rasti’’, kazali su naši izvori.

Sai Baba: Indijski guru čije učenje sije strah u ”srBskom svetu”

Velimirović upozoravao na opasnosti joge za svetosavlje

Koliko je joga opasna za monopol na duhovnom tržištu, finansijski integritet i politički uticaj takozvane SPC, upozoravao je još sredinom prošlog vijeka rodonačelnik nacionalističkog svetosavlja, veliki poštovalac lika i djela Adolfa Hitlera, Nikolaj Velimirović.

Srbonacista Velimirović je u jednom od svojih brojnih propagandnih svetosavskih pamfleta, objavljenom u vidu knjige – ’’Besjeda pod Gorom’’, činio sve da diskredituje budizam, hinduizam i jogu.

Velimirović se u svom pamfletu iz petnih žila trudi da diskredituje najveće duhovno postignuće joge – nirvanu, pokušavajući da negira da je ona najveće dobro, blaženstvo, ideal objektivne istine i sreće.

Nacista Nikolaj Velimirović: Prvi prepoznao opasnot koju joga ima po svetosavlje

Srbonacista i rodonačelnik svetosavlja Velimirović ističe da je nirvana kao najveće postignuće joge, poništavanje sebe, nihilizam i pad u beznađe i ništavilo, tako afirmišući nacionalističko svetosavlje kao ideologiju koja je, po njemu, jedini nosilac istinske duhovnosti. To je naravno daleko od istine, jer Velimirović, koji nije bio duhovnik, već simpatizer nacizma i ideolog političkog svetosavlja, ne može ni da pojmi koncept nirvane, pa nastoji da je propagandno diskredituje iz golog straha.

’’Velimiroviću se mora priznati jedna stvar – da je još prije više decenija uvidio kolika opasnost svetosavlju prijeti od joge i generalno istočnjačkih religijskih tradicija. Stoga je i pokušao da je diskredituje. Sadašnje rukovodstvo takozvane SPC u tom smislu samo prati Velimirovićevu praksu’’, kazali su naši izvori.

Smeta im joga, ali ne zločini i ratnohuškanje

Ovom prilikom treba primijetiti da je takozvana SPC po ko zna koji put potvrdila da je organizacija zasnovana na duplim standardima i licemjerju. Jer ovoj ratnohuškačkoj organizaciji smeta joga, koja im ugrožava duhovno-finansijski monopol, ali im zato ne smetaju gnusni zločini koji se čine u ime svetosavlja uz aktivno učešće službenika i ideologa svetosavske sekte.

Takozvana SPC je poznata kao ratnohuškačaka, svetosavska, nacionalistička ispostava, sa jasnim političkim ciljevima, koja sarađuje sa stranim bezbjednosno-obavještajnim službama na uništavanju državnosti Crne Gore i njenoj integraciji u granice neonacističkog ideološkog provizorijuma pod imenom ”srpski svet”. Konstatacija MCP, od prije par mjeseci, da njihovi popovi nijesu učestvovali u podstrekavanju ratnih zločina u ratovima 90-tih, ne samo da je providna laž i manipulacija, već je i vrijeđanje svih žrtava zla koje su oni direktno nanijeli!

Ljotić i Velimirović: Ideolozi svetosavskog političkog kulta ”krvi i tla”

Osim što je antihrišćanski nastrojena, treba napomenuti da SPC zastupa radikalnu klero-nacionalističku ideologiju nazvanu “svetosavlje” koja je nastala 30-ih godina prošlog vijeka podstaknuta srpskim fašizmom sa Nikolajem Velimirovićem i Dimitrijem Ljotićem kao vodećim ideolozima.

Takozvana SPC, kao legitimni predstavnik ratnog, krvoločnog svetosavskog kulta ”krvi i tla” bila je glavni duhovno-ideološki pokretač gotovo svega zla, razaranja i ratova koja su zadesila region bivše SFRJ. 

Pod patronatom SPC decenijema unazad slave se najveći zločinci kao nacionalni junaci, a neke od njih srpska crkva stavlja i u ikonostase manastira, među “Hristove vojnike” – na primjer četničkog vođu, koljača i kvislinga iz Drugoga svjetskog rata Dražu Mihailovića kome su službenici SS u Budvi ove godine održali parastos.

Heroji takozvane SPC

Među svecima SPC  su čuveni monstrumi Maca Vukojičić Slobodan Šiljak, a osnivač svetosavske ideologije na kojoj počiva SPC Nikolaj Velimirović otvoreno je glorifikovao Hitlera i podržavao progon Jevreja, a proglašen je za sveca.

Monstrum i koljač Maca Vukojičić – svetac po mjeri SS

Pogubni svetosavski nacionalizam nekako je držan pod kontrolom za vrijeme komunizma, ali je tokom 1990-ih naprosto eksplodirao. SPC se tada istakla kao institucija koja je bila preokupirana širenjem “svetosavskog nacionalizma” koji je postao dominantna struja unutar crkve, o čemu opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
20.01.2023-14:13 14:13

hahaha jel ovaj tekst neki vic ili pokušaj satire?! Aman ljudi, smislite enšto logičnije a ne ovakve gluposti,…. Neva veze, baš ste me nasmijali, hahahaha

Antikomunista
20.01.2023-16:47 16:47

Kakav govor mržnje. Vidi se da satanisti pišu ovakve članke. Neka vam bog oprosti i pomogne.

Marjan
21.01.2023-04:44 04:44

Imate li email ili neki kontakt Sai Babe …

Poz.