Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Palmer: SAD podržavaju novu Vladu kao partner i prijatelj, očekujemo temeljne reforme

''Jasna je posvećanost Vlade i naroda Crne Gore ka zapadu'', rekao je Palmer

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Metju Palmer pozdravlja odluku Vlade da ostane na istom kursu, ka Zapadu a da jača borbu sa kriminalnom i korupcijom.

”Naša očekivanja od nove Vlade su ista kao i očekivanja građana Crne Gore, da će nastaviti temeljne reforme, da bi smanjili korupciju, procesuirali kriminalne grupe, jačali institucije. Sudske reforme su neophodne kako bi se obezbijedilanezavinost”, rekao je Palmer.

Pozdravlja, dodaje, izjavu premijera Zdravka Krivokapića da će njegova Vlada imati nultu toleranciju za korupciju.

”Sjedinjene države su spremne da podrže ovu Vladu kao partner, prijatelj, saveznik i da rade zajedno s njom kako bi pomogli reforme i promjene koje će pomoći Crnoj Gori. Imamo sličnu viziju kao crnogorska vlada, koju je izabrao narod u Crnoj Gori slobodno, a to je evropska budućnost, Crna Gora usidrena na zapadu, otvorena za strane investicije a koja na izborima slobodno izražava mišljenje”, poručio je Palmer.

Novinari su pitali Palmera kako procjenjuje mogući ruski uticaj na crnogorsku Vladu jer jer dio ministara i premijer blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Zabrinuti su, kaže Palmer, za uticaj Rusije, ne samo u Crnoj Gori nego na cijelom Zapadnom Balkanu. Od predstavnika nove Vlade je, ističe, dobio uvjerenje da će ostati posvećeni obavezama NATO-a i evropskom putu. Dokaz tome je i posjeta Krivokapića, prva njegova zvanična.

”Jasna je posvećanost Vlade i naroda Crne Gore ka zapadu”, rekao je Palmer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve